logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie ruchów bramy z silownikami BAT 300 FAAC, centralą JA 592 i pilotem Echo TX4 433 RC

krzysztof drzymala 15 Sty 2021 10:35 651 8
REKLAMA
  • #1 19184928
    krzysztof drzymala
    Poziom 7  
    Witam mam problem z programowaniem ruchow bramy.Odłączone fotokomorki zworka 12 i 13 do 19 lecz brak ruchu bramy.Po zwarciu 11 z 14 brama rusza lecz nie dziala pilot by zaprogramowac ruchy bramy tylko zatrzymuje brame i nic pozatym.Centrala ja 592.Odbiornik pilota 2 kanalowy 433mhz bravo echo.Pilot echo tx4 433 rc
  • REKLAMA
  • #3 19185007
    krzysztof drzymala
    Poziom 7  
    Wgralem pilota przytrzymujac setup ch1 po zapaleniu diody wcislem p1 na pilocie.Wciskajac P1 na pilocie sluchac cykanie lecz nie dziala mi prawidlowo.Dziala tylko otwieranie bramy zamykanie juz nie.I nie mozna zaprogramowac ruchow bramy
  • REKLAMA
  • #5 19185367
    krzysztof drzymala
    Poziom 7  
    Jezeli juz pilot dziala po nacisnieciu guzika slychac cykanie a nie mozna zaprogranowac bramy chodzi o to zeby zwolnila przed zatrzymaniem to wogole u mnie nie dziala.Po nacisnieciu guzika na sterowniku brama sie otwiera przed koncem otwarcia naciskam pilot i brama mi sie zamyka i to raz jedno skrzydlo po ponownym wcisnieciu pilota drugie skrzydlo.Nie wiem o co chodzi z tym
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 19185555
    krzysztof drzymala
    Poziom 7  
    Mam zworki 12 i 13 z 19 i 11 z 14 wciskam na 3 sek guzik otwiera sie pierwsza polowka druga stoi gfy dochodzi do konca wciskam p1 na pilocie brama staje nie ma mozliwosci by zwolnila przed zatrzymaniem naciskam nastepny raz druga polowa otwiera sie przed koncem naciskam pilot zwalnia nastepnie zatrzymuje sie kolejny raz zamyka sie przed zamknieciem naciskam zwalnia kolejne zatrzymuje sie.Lecz Pierwsze skrzydlo caly czas stoi w jednym miejscu.Dlaczego jeszcze nie otwieraja sie oba skrzydla
  • #9 19185687
    krzysztof drzymala
    Poziom 7  
    Silniki mam dobrze podpiete

Dodano po 17 [minuty]:

Zastosowalem ustawienie proste czyli na 1 s obydwa skrzydla otwieraja sie po wcisnieciu pilota przed koncem zamkniecia zamiast zwolnic to dwa skrzydla staja po kolejnym wcisnieciu drugie skrzydlo zamyka sie nastepne nacisniecie skrzydlo sie otwiera a pierwsz skrzydlo caly czas stoi w miejscu.Nie mam sil juz do tego mialo byc to takie proste.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z programowaniem ruchów bramy z silownikami BAT 300 FAAC oraz centralą JA 592 i pilotem Echo TX4 433 RC. Po odłączeniu fotokomórek i zwarciu odpowiednich zworków, brama nie reaguje na pilot, a jedynie na bezpośrednie impulsy. Użytkownik próbował wgrać pilota, jednak napotkał trudności z programowaniem ruchów bramy, gdzie jedno skrzydło nie otwiera się prawidłowo. W odpowiedziach sugerowano różne metody programowania, w tym użycie przycisku F na centrali oraz odpowiednie ustawienia impulsów, ale problem z synchronizacją skrzydeł nadal występuje.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA