logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przekaźnik bistabilny dopuszkowy sterowany bezprzewodowo - sterowanie oświetleniem

szymon7x7x7 27 Sty 2021 01:23 330 2
REKLAMA
  • #1 19212824
    szymon7x7x7
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Witam, zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki, jak przekaźnik bistabilny dopuszkowy, który można sterować bezprzewodowo, za pomocą dwóch łączników dzwonkowych .Chodzi o sterowanie jednym punktem oświetleniowym z dwóch miejsc w pomieszczeniu, bez dokładania przewodów by uzyskać tradycyjne schodowe bo wiadomo z czym by się to wiązało. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19212830
    zbich70
    Poziom 43  
    Ocena: 6572
    szymon7x7x7 napisał:
    zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki
    Tylko się zastanawiasz i piszesz najpierw na forum, czy podjąłeś jakąś samodzielną próbę szukania?
    Link
    Link
    Czas wyszukania linków -15sek.
    Czas napisania, wysłania postu i sprawdzenia linków - 45sek.
    Przez swoje lenistwo zmarnowałeś mi całą minutę. :D
  • #3 19212832
    szymon7x7x7
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    zbich70 napisał:
    szymon7x7x7 napisał:
    zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki
    Tylko się zastanawiasz i piszesz najpierw na forum, czy podjąłeś jakąś samodzielną próbę szukania?
    Link
    Link
    Czas wyszukania linków -15sek.
    Czas napisania i wysłania postu - 45s.
    Przez swoje lenistwo zmarnowałeś mi całą minutę. :D

Proszę mi wybaczyć! :D to nie tak, jak to wygląda. Rozglądałem się pobieżnie w internecie, w tym temacie, jednak nie byłem przekonany czy wgl moja idea jest słuszna i czy nie ma innych rozwiązań, gotowych zestawów itp. bowiem mnogość firm-przekaźników bistabilnych-nadajników sprawiła, że "temat" w moich oczach wydaje się obszerny, liczyłem więc na konkretną sugestie kogoś kto sobie tego typu sterowanie zastosował u siebie, fakt mogłem o tym napisać, bo w wyniku tego wyszedłem na lenia.

Dodano po 3 [minuty]:

Nasuwają się również pytania czy wybrać nadajniki bezbateryjne, bateryjne, a może są takie co podpina się pod 230v?
REKLAMA