Witam, zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki, jak przekaźnik bistabilny dopuszkowy, który można sterować bezprzewodowo, za pomocą dwóch łączników dzwonkowych .Chodzi o sterowanie jednym punktem oświetleniowym z dwóch miejsc w pomieszczeniu, bez dokładania przewodów by uzyskać tradycyjne schodowe bo wiadomo z czym by się to wiązało. Pozdrawiam
zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki
Tylko się zastanawiasz i piszesz najpierw na forum, czy podjąłeś jakąś samodzielną próbę szukania?
Link Link Czas wyszukania linków -15sek.
Czas napisania, wysłania postu i sprawdzenia linków - 45sek.
Przez swoje lenistwo zmarnowałeś mi całą minutę.
zastanawiam się czy istnieją takie "gadżety" do elektryki
Tylko się zastanawiasz i piszesz najpierw na forum, czy podjąłeś jakąś samodzielną próbę szukania?
Link Link Czas wyszukania linków -15sek.
Czas napisania i wysłania postu - 45s.
Przez swoje lenistwo zmarnowałeś mi całą minutę.
Proszę mi wybaczyć! to nie tak, jak to wygląda. Rozglądałem się pobieżnie w internecie, w tym temacie, jednak nie byłem przekonany czy wgl moja idea jest słuszna i czy nie ma innych rozwiązań, gotowych zestawów itp. bowiem mnogość firm-przekaźników bistabilnych-nadajników sprawiła, że "temat" w moich oczach wydaje się obszerny, liczyłem więc na konkretną sugestie kogoś kto sobie tego typu sterowanie zastosował u siebie, fakt mogłem o tym napisać, bo w wyniku tego wyszedłem na lenia.
Dodano po 3 [minuty]:
Nasuwają się również pytania czy wybrać nadajniki bezbateryjne, bateryjne, a może są takie co podpina się pod 230v?