logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda octavia 1.6 75km 1999 - ma problemy z odpalaniem

hpc94 05 Lip 2017 17:35 2664 6
REKLAMA
  • #1 16570253
    hpc94
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    witam, wymieniłem filtry swiece kable zaplonowe i nic się nie zmieniło,silnik kręci i potrzeba ok 3-4sec by odpalił ale jak go zgasze to zapali mi odrazu (po 5 minutach znowu kreci)
    wcześniej mi obroty szalaly na biegu jałowym temu pilnie wymieniłem te rzeczy a odpala tak jak odpalal jakie mogą być przyczyny?

Dodano po 1 [minuty]:

benzyna/gaz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16570263
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6430
    Problem prosty, albo ci siadła pompa paliwa albo wtryski benzyny albo wtryski gazu ci popuszczają.

Dodano po 50 [sekundy]:

Spróbuj pojeździć ze 2 dni tylko na benzynie zobacz czy ma moc i czy będzie dobrze odpalać.
  • REKLAMA
  • #3 16570299
    hpc94
    Poziom 9  
    ok pojezdze i dam znać dzięki
  • #4 16570319
    jack200
    Poziom 14  
    Ocena: 85
    A o silniku krokowym pamiętasz? :D
  • REKLAMA
  • #5 16570347
    hpc94
    Poziom 9  
    z tego co mi wiadomo to ta skodzina nie ma silnika krokowego xd
  • REKLAMA
  • #6 16574958
    hpc94
    Poziom 9  
    halo halo,
    jeździłem na benzynie zaczęło być ok ale znowu długo kręci, pompa paliwa i wtryski powinny być dobre bo odpaliłem awaryjnie (tylko na gazie)i też długo kręciło, może mechanik źle ustawił zapłon bądź wcale go nie ustawil ?
  • #7 16574990
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1083
    Odpal auto, pozwól by przeszło na gaz, na uruchomionym silniku zakręć gaz przy wielozaworze w butli, pozwól by wypalił resztę z układu i przeszedł na benzynę, wyłącz silnik i po dłuższym czasie (np. po nocy) odpalaj. Wtedy przekonasz się na 100% wina instalacji LPG.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik Skody Octavii 1.6 z 1999 roku zgłasza problemy z odpalaniem silnika, który kręci przez 3-4 sekundy przed uruchomieniem, ale odpala natychmiast po zgaszeniu. Po wymianie filtrów, świec i kabli zapłonowych, problem nie ustąpił. Użytkownik podejrzewa, że przyczyną mogą być uszkodzona pompa paliwa, wtryski benzyny lub gazu. Po jeździe na benzynie zauważył poprawę, ale problem z długim kręceniem powrócił. Istnieje również sugestia, że mechanik mógł źle ustawić zapłon. Inna porada dotyczy sprawdzenia instalacji LPG poprzez przełączenie na gaz i obserwację zachowania silnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA