Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda octavia 1.6 75km 1999 - ma problemy z odpalaniem

hpc94 05 Jul 2017 17:37 2109 6
  • #1
    hpc94
    Level 9  
    witam, wymieniłem filtry swiece kable zaplonowe i nic się nie zmieniło,silnik kręci i potrzeba ok 3-4sec by odpalił ale jak go zgasze to zapali mi odrazu (po 5 minutach znowu kreci)
    wcześniej mi obroty szalaly na biegu jałowym temu pilnie wymieniłem te rzeczy a odpala tak jak odpalal jakie mogą być przyczyny?

    Dodano po 1 [minuty]:

    benzyna/gaz
  • Helpful post
    #2
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Problem prosty, albo ci siadła pompa paliwa albo wtryski benzyny albo wtryski gazu ci popuszczają.

    Dodano po 50 [sekundy]:

    Spróbuj pojeździć ze 2 dni tylko na benzynie zobacz czy ma moc i czy będzie dobrze odpalać.
  • #3
    hpc94
    Level 9  
    ok pojezdze i dam znać dzięki
  • #4
    jack200
    Level 14  
    A o silniku krokowym pamiętasz? :D
  • #5
    hpc94
    Level 9  
    z tego co mi wiadomo to ta skodzina nie ma silnika krokowego xd
  • #6
    hpc94
    Level 9  
    halo halo,
    jeździłem na benzynie zaczęło być ok ale znowu długo kręci, pompa paliwa i wtryski powinny być dobre bo odpaliłem awaryjnie (tylko na gazie)i też długo kręciło, może mechanik źle ustawił zapłon bądź wcale go nie ustawil ?
  • #7
    sebap
    Level 41  
    Odpal auto, pozwól by przeszło na gaz, na uruchomionym silniku zakręć gaz przy wielozaworze w butli, pozwól by wypalił resztę z układu i przeszedł na benzynę, wyłącz silnik i po dłuższym czasie (np. po nocy) odpalaj. Wtedy przekonasz się na 100% wina instalacji LPG.