logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór pralki do 1300zł o głębokości do 40cm - opinie o Amica TAW6122

adameta 15 Lut 2021 20:15 642 2
REKLAMA
  • #1 19259065
    adameta
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Cześć !
    Awaryjna sytuacja i stąd prośba o waszą obiektywną pomoc :)
    Muszę kupić dość szybko pralkę. Budżet dość skromny- do 1300zł. Jedyny wymóg to jej wymiar- nie głębsza niż 40cm.
    No i wiadomo- chcielibyśmy aby był to możliwie najlepsze stosunek jakości do ceny.
    Wpadła nam w oko Amica TAW6122 ale opinie ma przeróżne.
    https://www.ceneo.pl/55203642

link do pralek o wspomnianym wymiarze:
    https://www.al.to/g-27/c/1946-pralki.html?f[1498][to]=45
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19259255
    GanzConrad
    Poziom 25  
    Ocena: 203
    Wszystko byle nie Amica...
    Może to nie jest opinia techniczna na temat pralki, ale bardziej uprzedzenie do marki (miałem wszystko z Amiki i nigdy więcej...)
    Poszukaj czy są pralki LG z silnikiem indukcyjnym z napędem bezpośrednim i gwarancją 10 lat na silnik. Mam taką tylko pełnowymiarową, nie wiem czy występuje w wersji płytkiej.
  • #3 19288521
    Wallander
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Electrolux ELECTROLUX EW6S404WP ale tylko 4 kg wsadu. Pamiętaj że te wymiary które podają to są bardzo optymistyczne. Realnie jak podają że pralka ma 38 cm to ma grubo ponad 40 itd. Jeśli to ma się zmieścić poniżej 40cm to bierz pralki w których głębokość jest 34-35 cm.

GanzConrad napisał:
    Wszystko byle nie Amica...
    Może to nie jest opinia techniczna na temat pralki, ale bardziej uprzedzenie do marki (miałem wszystko z Amiki i nigdy więcej...)
    Poszukaj czy są pralki LG z silnikiem indukcyjnym z napędem bezpośrednim i gwarancją 10 lat na silnik. Mam taką tylko pełnowymiarową, nie wiem czy występuje w wersji płytkiej.

Miałem dwie Amici - jedną właśnie remontuję - nie jest źle. Jedna pracowała bardzo intensywnie w pensjonacie. Moim zdaniem nie jest źle. Być może te współczesne to szajs tego nie wiem. W starych wszystko się dało naprawić, a części dostępne i tanie.
REKLAMA