logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupic Plazmę LG 42PX4RV Bardzo Proszę o opinię!!!

Arecki27 20 Paź 2005 15:05 4996 3
REKLAMA
  • #1 1913756
    Arecki27
    Poziom 11  
    Tak jak w tytule czy warto kupić Plazmę LG 42PX4RV ??? Albo jaką Plazmę proponujecie w cenie 8000tys zł???. Za wszystkie odpowiedzi Bardzo Dziekuję;)
  • REKLAMA
  • #2 1914219
    mamut9
    Poziom 12  
    ZAstanów się czy potrzebujesz GRZEJNIKA w domu (kup olejowy będzie taniej:D) - wszystkie plazmy top rądopożeracze!!! i uboczny efekt CIEPŁO!!! Jeśli potrzebujesz TELEWIZORA to radzę LCD, albo zwykłą lampę:idea:
  • REKLAMA
  • #3 1918684
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 1939930
    jabbaa1
    Poziom 1  
    Witam
    Kupiłem taką plazmę tydzień temu. Oto pare spostrzeżeń na jej temat:
    Zalety :

- tania (można ją kupić w promocji nawet za 5000pln- w media markt promocja 5900 + sprzedaż bez vat w wekend )
    - jakość obrazu powalająca (jasność 1500, ostrość, kontrast 10000:1, mnogość ustawień, xd picture, tryb kino, indywidualne ustawienie rgb, odcieni twarzy, ochrona przed wypaleniem np.orbiter
    - dużo wejść 3xrgb,2xs-vhs,hdmi ,comosit, component, svga
    - estetyczne wykonanie
    - dużo ustawień rozciągania obrazu + ustawienie pełny(inteligentnie likwiduje czarne pasy w dziwnych trybach)
    czas na wady:
    - nie można nazwać wejść AV (przy takiej ilości to duża wada)
    - jak podłączysz urządzenie po eurozłączu to po przyciśnięciu tv oglądamy nadal av1 choć świeci się np.tv1 (trzeba usunąć 8 pin w eurozłączu wymuszający pracę av - urządzenia się nie rozumieją)
    - moja plazma powiesiła się już dwa razy pracując na złączu av z tunerem sat. Zostało pół obrazu z jakimiś szlaczkami. (trzeba uważać bo taki nieruchomy obraz długo zostawiony może pozostawić poświatę na zawsze na ekranie)
    - uwaga na infolinię LG ja gadałem z fachowcem który był kompletną nogą w tej dziedzinie interesowało go tylko wyciągniecie danych.

Ale generalnie polecam bo obraz i jakość wykonania powala na kolana
REKLAMA