logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć błędy klimatyzacji w Audi B4 po montażu LPG?

borokrzycho 20 Paź 2005 18:10 1252 2
  • #1 1914263
    borokrzycho
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Podczas montażu insytalacji LPG został wyciągnięty czujnik tempertury z obiegu instalacji grzewczej po ponownym zamontowaniu czujnika pojawiają sie błędy w postaci braku nawiewu na przednią szybę i nogi nic nie widzę podczas jazdy (paruje mi szyba)dlatego proszę o rade jak wykasować błedy które pojawiły się na klimie (błędy które mi się pojawiają to 06.3 11,5 15,7) czy można wykasować błedy bez komputera czy też jest on niezbędny znalazłem na forum plik który jest wsadem do klimatronika lecz nie mam pojęcia jak się do tego zabrać za pomoc gyłbym niezmiernie wdzięczny
  • #2 1914999
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    będzie potrzebny komp i fejsik.odczytaj kody usterek i wykasuj.zrób test elemętów wykonawczych.
    plik o którym mowa to pewnie zawartość pamięci radzę nie kompinować .
    pozdrawiam.
  • #3 3239646
    borokrzycho
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Poradziłem sobie z tym problemem po zdemontowaniu części samochodu dobrałem się do całego systemu klapek i różnych potencjometrów oraz silniczków okazało się że błędy są tylko po to aby można było szybciej zdjagnozować usterkę W moim przypadku zablokowała się jedna z przepustnic (klapka sterująca ilością wdmuchiwanego powietrza) Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy Zaznaczam że nie kasowałem błedów zostały one w pamięci klimatronika.Po złożeniu wszystkiego w całość wszystko działa jak dawniej Za pomoc wszystkim zainteresowanym dzięki!
REKLAMA