logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Megane 2004 1.5 dCi: Stukanie silnika, kopcący dym, nierówna praca - Czy to wina panewek?

marczakczaj 28 Lut 2021 20:46 636 2
REKLAMA
  • #1 19288541
    marczakczaj
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie mam okazję kupić bardzo tanio taka renowke jest w bardzo ładnym stanie bardzo zadbana 120 tys przebiegu no i tyle raczej ma bo na prawdę silnik zero wycieków wszystko wygląda na świeże ale jest jeden mały poważny problem :) po odpaleniu pojawia się dymek kopci cały czas na siwo/ niebiesko bardziej na niebiesko później i stuka oraz silnik kuleje tak jakby na 3 gary chodził . Dzisiaj podjechałem odpaliłem go i przez minutę nie słyszałem tak tego stukania tylko chodził jakby na trzy garki ciągle i oczywiście cały czas dymił po tej minucie już zaczęło stukać mocniej i zgrzytać po czym już go zgasilem . Panewki? A jak panewki to i pewnie trzeba wal wyciągać pchać się w to panowie ? Auto jest za grosze dlatego tak myślę
  • REKLAMA
  • #2 19288653
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 904
    Dobrze się zastanów, bo jak już go kupisz, to możesz się wpakować w niezłe kłopoty. Naprawa może przekroczyć wartość samochodu. Ten samochód ma już 17 lat, nie jest już pierwszej młodości.
REKLAMA