Witam jaka moze być przyczyną dużego cisnienia oleju . Pompa oleju nowa delphi . Zawory sterujące wymienione na oryginalne nowe proszę o pomoc
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamSzofer124 napisał:+Witam jaka moze być przyczyną dużego cisnienia oleju . Pompa oleju nowa delphi . Zawory sterujące wymienione na oryginalne nowe proszę o pomoc
arturvfr750 napisał:Ma taki zawór tylko jestem ciekawy czy to on może powodować takie skoki ciśnienia
arturvfr750 napisał:Ja pisze o zaworze regulującym natrysk na denka tłoków
arturvfr750 napisał:Ja pisze o zaworze regulującym natrysk na denka tłoków, pompa oleju nowa pierburg, po rozgrzaniu do 70 stopni falowanie ustępuje. Zaworu regulującego ciśnienie, tego na dole kolo pompy brak - jest zaślepka. Jak SD wyłączę zawór ciśnienia na tłoki to przestaje falować. Ciśnienie na rozgrzanym silniku, na wolnych obrotach ok 1 bar.
Moderowany przez Felini:3.1.5-3.1.7 Nie wysyłaj treści, które powodują celowo konflikty na forum i naruszają dobre obyczaje. Nie wyzywaj drugiej strony dyskusji, nawet jak posiadasz odmienne zdanie.
jacekjs napisał:arturvfr750 napisał:Ja pisze o zaworze regulującym natrysk na denka tłoków, pompa oleju nowa pierburg, po rozgrzaniu do 70 stopni falowanie ustępuje. Zaworu regulującego ciśnienie, tego na dole kolo pompy brak - jest zaślepka. Jak SD wyłączę zawór ciśnienia na tłoki to przestaje falować. Ciśnienie na rozgrzanym silniku, na wolnych obrotach ok 1 bar.
Witam.Mam taki sam problem. Na zimnym skacze ciśnienie od 2 do 8 bar. Po rozgrzaniu objaw zanika. Ma ktoś jaki patent na to? Pompa była zmieniana na używkę ale ideał,poprzednia też była dobra ale przytrafiła jej się pewna przygoda przy wymianie rozrządu.. Po zasterowaniu zaworu natrysku oleju na denka objaw ustępuje.
Może być przyczyną wymiennik oleju?
Nie mam pojęcia a nie chce mi się wyjmować silnika po raz kolejny bo efekt może być na koniec ten sam.
Pozdrawiam
jacekjs napisał:Wymień sobie na "oryginał" z Intercarsu.Mam taki sam problem. Na zimnym skacze ciśnienie od 2 do 8 bar. Po rozgrzaniu objaw zanika. Ma ktoś jaki patent na to? Pompa była zmieniana na używkę ale ideał. Po zasterowaniu zaworu natrysku oleju na denka objaw ustępuje.
Może być przyczyną wymiennik oleju?
Nie mam pojęcia a nie chce mi się wyjmować silnika po raz kolejny bo efekt może być na koniec ten sam