logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujnik ruchu - jak go oszukać, by stale załączał lampę

Way 06 Mar 2021 11:19 1842 5
REKLAMA
  • #1 19300185
    Way
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Chyba mam trochę nietypowy problem, a dokładnie: w garażu podziemnym gdzie trzymam motocykl mam taki czujnik jak pokazano na zdjęciu, gdy chcę coś zrobić przy motocyklu, to niestety nie znajduję się w jego zasięgu i gaśnie mi światło podczas pracy. Chciałbym w jego zasięgu coś postawić, co symulowałoby ruch, czy bardziej oszukiwałoby jego sensor, bo przy samym czujniku grzebać nie mogę. Macie może jakieś pomysły jak to zrobić w najprostszy sposób?
    Załączniki:
    • Czujnik ruchu - jak go oszukać, by stale załączał lampę Clipboard01.jpg (218.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19300198
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4607
    Jak trudność sprawia podłączenie dodatkowego wyłącznika, lub zamontowanie drugiej lampy na wyłącznik, to zawieś coś na sznurku na wprost czujnika i wpraw to w ruch ( wahadło). Dopóki będzie wahadło w ruchu- światło będzie się świecić.
  • REKLAMA
  • #3 19300230
    Way
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Grzebanie w instalacji nie wchodzi w grę, bo tylko wynajmuję tam miejsce, nawet gdyby było inaczej, to spółdzielnia mieszkaniowa miałaby pewnie spore opory by na to pozwolić.
    Co do różnego typu wahadełek, to czytałem, że tego typu czujniki reagują bardziej na zmianę temperatury w otoczeniu, dzięki czemu wiatr poruszający drzewem czy krzakiem ich nie wzbudza.
  • REKLAMA
  • #4 19300242
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4607
    Way napisał:
    Grzebanie w instalacji nie wchodzi w grę, bo tylko wynajmuję tam miejsce, nawet gdyby było inaczej, to spółdzielnia mieszkaniowa miałaby pewnie spore opory by na to pozwolić.
    Właśnie o tym myślałem. Sþódzielnia po to zakłada czujnik ruchu , by w przestrzeni komunikacyjnej , czy piwnicach nie robić prywatnych zakładów, ale po to by tam wejść i wyjść bezpiecznie (przy świetle).
  • REKLAMA
  • #5 19300289
    ak44
    Poziom 27  
    Ocena: 205
    Jako wahadełko: butelka ciepłej/gorącej wody na sznureczku.
  • #6 19300490
    strfind
    Poziom 17  
    Ocena: 82
    U mnie notorycznie na bloku ktoś przestawia czas świecenia na maksimum i trzeba przestawiać ale zarządca nie robi z tego dymu tylko każe przestawić spowrotem. Jak będziesz pamiętał żeby przywrócić poprzedni czas świecenia w czujniku to myślę, że nikt nie będzie robił problemów że sobie na chwilę przestawisz, wszakże nie ingerujesz w instalacje tylko pokrętło ogólnodostępne.
REKLAMA