logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć termostat do pieca Vaillant bmu p4/1-c? Instrukcje dla początkujących

Jajkops 20 Mar 2021 19:39 1677 3
REKLAMA
  • #1 19330778
    Jajkops
    Poziom 2  
    Cześć, dzień dobry.
    Bardzo proszę o pomoc w kwestii podłączenia termostatu, który nabyłem do pieca Vaillant bmu p4/1-c. Przyznam, że niestety jestem kompletnym laikiem w tej kwestii i proszę o bardzo "łopatologiczne" wyjaśnienie jak to wszystko pospinać. :) w załączniku wysyłam zdjęcia panelu w samym piecu jak i zdjęcie przyłączy w jednostce termostatu. Pozdrawiam. Jak podłączyć termostat do pieca Vaillant bmu p4/1-c? Instrukcje dla początkujących Jak podłączyć termostat do pieca Vaillant bmu p4/1-c? Instrukcje dla początkujących Jak podłączyć termostat do pieca Vaillant bmu p4/1-c? Instrukcje dla początkujących
  • REKLAMA
  • #2 19331902
    ls_77
    Poziom 38  
    Ocena: 944
    A jaki to termostat? Marka i model?
  • REKLAMA
  • #3 19332072
    Jajkops
    Poziom 2  
    Niestety termostat jest jakiejś firmy "no name", kupiłem bo miał podejście pod wifi i był w miarę przystępny cenowo. Jedyna wzmianka o podłączeniu w instrukcji to ta na zdjęciu. Jak podłączyć termostat do pieca Vaillant bmu p4/1-c? Instrukcje dla początkujących
  • #4 19332679
    ls_77
    Poziom 38  
    Ocena: 944
    Do tego sterownika musisz mieć podpięte ~230V żeby w ogóle działał.
    Styki z niego NO COM podłączasz do kotła pod złącze RT24 na płycie głównej w miejsce istniejącego mostka - to jest styk do podłączenia Room Thermostat.
REKLAMA