logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak obrazu z kamery cofania na chińskim radiu - kwestie techniczne związane z czerwonym kablem

przemaszko 21 Kwi 2021 09:19 4290 2
REKLAMA
  • #1 19392380
    przemaszko
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z obrazem kamery cofania. Wszystko jest na 100% dobrze podłączone a gdy wrzucam wsteczny pojawia się czarny ekran. Kamera działa bo sprawdzałem. Problem jakby był w czerwonym kablu w wiązce video, który się łączy z jednej strony z plusem wstecznego światła a drugi koniec w radiu z kablem back. Kiedy go nie podpinam obraz się wyświetla, a kiedy podepnę i dam napięcie pojawia się tylko czarny ekran. W czym może być problem, bo już nie mam pomysłów. Model radia i kamery nie jest mi znany. Typowy Chińczyk radia ma 1gb Ramu i dodytkowy 7calowy ekran, kamerka z podświetleniem podczerwonym.
  • REKLAMA
  • #2 19392607
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2357
    Daj zasilanie kamery i sygnał do radia przez przekaźnik bądź puść sygnał do radia osobnym przewodem.
    Część nowszych samochodów nie daje zwykłego plusa na zasilanie świateł tylko sygnał modulowany, przy zasilaniu kamery może nie robić to różnicy ale puszczenie takiego sygnału przewodem obok sygnału wideo może go zakłócać przez to masz czarny ekran
  • #3 19419449
    przemaszko
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Problem rozwiązany.potrzebny jest inny kabel do innej wtyczki ja się wlutowalem bezpośrednio do płytki żeby nie czekać na kabel z Chin.
REKLAMA