kkknc napisał: Telefon jest bardziej dyskretny od laptopa. Apki są.
SSID można zmienić więc wcale i nie jednoznacznie wskazuje to na kamerę.
A ktoś sobie mógł wstawić monitoring w domu. I to jest jego prywatną sprawa.
Co więcej jeżeli ty się jego sprawami interesujesz to jest to już twoja a nie jego patologia........
Wiem ze w domu ma alarm i to mnie nie interesuje. Jesli ma kamerę w ogrodzie obejmującą moja posesje lub cześć wspólną posesji to nie jest juz moja patologia. Sa zdarzenia wskazujące ze osoba sie interesuje zbyt mocno moimi sprawami i sąsiadów z jego drugiej strony.
Dodano po 3 [minuty]: Cowboy zagrabie napisał: ewa9000 napisał: Na liście sieci znajduje calkiem silny sygnał ( 2-3 kreski z 5 )
Przejdź się z laptopem i poszukaj miejsca gdzie sygnał jest silniejszy. Potem osłoń z jednej strony laptopa np. parasolką obłożoną folią aluminiową i powtórz pomiar, może nie co do centymetra, ale znajdziesz kierunek z którego pochodzi sygnał.
Tak zrobiłam, ale bez parasolki. Od strony ogrodowej jest wspólną droga która poruszałam sie z laptopem i sygnał ewidentnie wskazywal na ogrod sasiada. Sprobuje jeszcze raz z parasolka, moze bedzie cos dokładniej.
Dodano po 16 [minuty]: Cowboy zagrabie napisał: Po drugie jeżeli kamera istnieje w sieci i znamy jej nazwę to można uzyskać z niej podgląd, wtedy wszystko stanie się jasne. np. apka FFEEIP, czy ONVIF
to Arlo jest zabezpieczone hasłem WPA2. Gugle przerzuciło mnie na FREEIP - to wlasciwy APP ? App tez chce hasło.