logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Huawei P9 lite - Zablokowanie funkcji kafelek.Dotyk sprawny.Pojawiło się samo.

wojtek2004 22 Cze 2021 21:21 705 7
REKLAMA
  • #1 19490608
    wojtek2004
    Poziom 18  
    Ocena: 62
    Witam. Nie wiem czy tylko u mnie smartfon głupieje od temperatury w kieszeni od słońca.
    Ale samowolnie zaczęły się włączać w kieszeni wszystkie funkcje .Zawsze ręcznie musiałem je wyłączać. A to latarka,a to WI-FI i tak dalej można wymieniać.
    Tym razem telefon się zbuntował i funkcje nie działają. Dotyk jest oczywiście sprawny.
    Na myśl przyszło mi zrobienie hard resetu. Ale w telefonie mam pełno ważnych programów w których trzymam ważne dane.
    Może ktoś mi podpowie jak mam działać w takim problemie?
    Soft telefonu to Android 7.0
  • REKLAMA
  • #2 19491124
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Zrobić kopię danych, zsynchronizować z kontem google i zrobić reset.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19492141
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    W menu telefonu będziesz miał odpowiednia opcję.
  • REKLAMA
  • #6 19497477
    wojtek2004
    Poziom 18  
    Witajcie.Może moje pytanie będzie tym razem banalne.
    Obejrzałem np.:
    https://www.youtube.com/watch?v=c5TR1gAZP7c

Co tak dokładnie mogę stracić w telefonie?Telefon nie ma żadnych kont.

staś pytalski napisał:
    Pamiętaj, by wylogować się ze wszystkich kont w telefonie

W filmiku widać że programy zainstalowane pozostają.
    Troszkę dużo mam roboty z tym przerzuceniem danych.Jak np zdjęcia,notatnik,dyktafon.
  • #7 19505416
    wojtek2004
    Poziom 18  
    Witam. Sam bez pomocy z internetu sobie poradziłem. Nie robiłem resetu telefonu.
    Weszłem w "ustawienia" symbol koła zębatego. I dopiero po kolei zacząłem wyłączać funkcje ,które były zablokowane w funkcji"kafelki".
    Po wyłączeniu w "ustawieniach" kafelki ruszyły. Teraz można używać kafelek do ustawień.

Temat uważam za zakończony.
  • #8 19505425
    wojtek2004
    Poziom 18  
    Witam. Sam bez pomocy z internetu sobie poradziłem. Nie robiłem resetu telefonu.
    Weszłem w "ustawienia" symbol koła zębatego. I dopiero po kolei zacząłem wyłączać funkcje ,które były zablokowane w funkcji"kafelki".
    Po wyłączeniu w "ustawieniach" kafelki ruszyły. Teraz można używać kafelek do ustawień.

Temat uważam za zakończony.

Dodano po 4 [minuty]:

Weszłem w funkcje ustawienia"symbol koła zębatego". Tu powyłączałem zablokowane funkcje. Po tym dojście przez kafelki do funkcji było bezproblemowe. Telefon zaczął działać bezproblemowo. Hard reset był niepotrzebny.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Huawei P9 lite, który samowolnie włączał różne funkcje, takie jak latarka i Wi-Fi, po nagrzaniu w kieszeni. Dotyk działał, ale funkcje były zablokowane. Użytkownik rozważał wykonanie hard resetu, ale obawiał się o utratę ważnych danych. Otrzymał porady dotyczące wykonania kopii zapasowej danych oraz synchronizacji z kontem Google. Ostatecznie, użytkownik rozwiązał problem samodzielnie, wyłączając zablokowane funkcje w ustawieniach telefonu, co przywróciło normalne działanie kafelków.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA