Potrzebuję dostać taki układ. Czy wie ktoś, czym go zastąpić? W wyszukiwarce nie mogę znaleźć.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamprosiak_wej napisał:Jak nie znajdziesz układu 1:1, to możesz zastosować 741 w obudowie 8-nóżkowej, ale zrób sobie adapterek z płytki uniwersalnej.
velsper napisał:To jest pojedyńczy wzmacniacz operacyjny z serii 741, tylko w nietypowej 14-pinowej obudowie.
x_keram_x napisał:A odpowiecie mi czy mostek mógł się tak uszkodzić i zadziałał jako zwarcie, że ścieżki zasilające go się spaliły?
x_keram_x napisał:Powiedzcie mi czy może tak zostać czy za mocny mostek też nie może być ?
prosiak_wej napisał:741 w obudowie 14-nóżkowej jest pojedynczy. 742 podwójny a 744 poczwórny. Kol. @velsper dobrze gada - polać mu!
x_keram_x napisał:Kalafonia? Jeżeli tak ; możesz zostawić.czy mogę zostawić topnik na płytce
398216 Usunięty napisał:IPA
x_keram_x napisał:I wystarczy. Masz wyraźnie napisane - zawiera żywicę sosnową, a więc kalafonia. A kalafonię najlepiej umyć (jeśli zachodzi taka potrzeba - tu nie zachodzi) spirytusem lub alkoholem isopropylowym (A). Nafty, terpentyny i inne śmierdzące wynalazki (np. Nitro...) zostawmy. Nie dość, ze śmierdzą i ten smród potrafi się utrzymywać dłuższy czas (zwłaszcza terpentyna), to mo9że narobić bigosu jak trafi na jakiś element wrażliwy na tego typu rozpuszczalniki. IPA jest czysty, po odparowaniu nie zostawia śladów i jest obojętny dla 99,9% części (obudowy plastikowe, karkasy, itp).zobacz jaką mam instrukcje