logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cabletech URZ0195 - Po północy znikają informacje o programach EPG

pioterAos 27 Lip 2021 18:46 1116 9
REKLAMA
  • #1 19538366
    pioterAos
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Nadajnik Trzeciewiec, odległość 35km
    EPG elektroniczny przewodnik po programach Cabletech URZ0195 Po północy każdego dnia znikają informacje o programach EPG. Czy to jest jakaś usterka? ma ktoś może instrukcję .pdf do tego modelu?
  • REKLAMA
  • #2 19538398
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6657
    10 sekund na wujku Google i jest.
    Załączniki:
    • manual_urz0195.pdf (17.42 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 19538892
    pioterAos
    Poziom 18  
    No tak trzeba było znać nazwę pliku, bo inaczej nie znajdywało, a więc za to dziękuję. A z tym znikającym EPG to ten typ tak ma?
  • #5 19538901
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6657
    pioterAos napisał:
    No tak trzeba było znać nazwę pliku, bo inaczej nie znajdywało, a więc za to dziękuję. ...

Wystarczyło do wujka Google wpisać frazę urz0195 cabletech instrukcja obsługi.
  • REKLAMA
  • #6 19579076
    pioterAos
    Poziom 18  
    Instrukcję studiowałem, i nie ma w niej nic na ten temat, liczę więc na pomoc użytkowników tego modelu.
    Problem polega na tym, że jak widać na obrazku po północy nie pokazuje żadnych informacji EPG i tak jest każdego dnia o tym czasie. Gdy jakiś program który zaczął się przed północą się skończy i zacznie się kolejny to na takim kanale EPG zaczyna działać. Czy te modele tak mają? Czy mam jakiś felerny? Czy może trzeba coś inaczej ustawić w menu? Gdy Zmieniłem ustawienia czasu lokalnego i gdy go wyłączyłem to EPG nie było całą dobę, w pozostałych opcjach działa tak jak na załączonym obrazku.
  • #7 19579335
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 19579980
    pioterAos
    Poziom 18  
    Ja nic nie aktualizowałem, ale to jest odkupiony dekoder, oprogramowanie ma taką wersję.
  • REKLAMA
  • #9 19582135
    pioterAos
    Poziom 18  
    Witam. Zmieniłem oprogramowanie na URZ0195_new_07112013.abs, po znalezieniu informacji na forum emitel.pl
    https://forum.emitel.pl/viewtopic.php?t=5227&start=40
    Zauważone zmiany: tuner zachowuje się nieco inaczej, po pierwszym włączeniu są jakby inne kolory które i tak można korygować zgodnie ze swoimi preferencjami ( i chwała mu za to, EPG nadal ma słabo widoczne niebieskie napisy pomimo, że wolał bym czarne ), inaczej działa funkcja info która po włożeniu pendrive`a zmieniała sposób swojego działania a teraz już tego nie robi. Braki informacji EPG występują nadal po północy. Dokładnie sprawdzę to jeszcze gdy któregoś dnia wytrzymam do tej godziny przed telewizorem.
  • #10 19582434
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dekoderem Cabletech URZ0195, polegający na znikaniu informacji EPG po północy. Po przeszukaniu internetu, użytkownik znalazł instrukcję obsługi, ale nie zawiera ona informacji na temat tego problemu. Inni użytkownicy sugerują, że może to być cecha tego modelu, a także zalecają aktualizację oprogramowania. Użytkownik zmienił oprogramowanie, ale problem z EPG nadal występuje. W dyskusji poruszono również kwestie naturalnych problemów z wyświetlaniem EPG w różnych modelach dekoderów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA