logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przykry zapach z klimatyzatora Whirlpool PACW29COL mimo czyszczenia biocleanem

kiemot 16 Sie 2021 11:53 1173 6
REKLAMA
  • #1 19565893
    kiemot
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam,

w połowie czerwca zakupiłem Whirlpool PACW29COL i dwa tygodnie temu pojawił się przykry zapach. Oczyściłem filtr powietrza mechanicznie oraz biocleanem. Parownik również spryskałem biocleanem i pozostawiłem na 10 min, po czym ponownie spryskałem i pozostawiłem na około 20 min, następnie ustawiłem urządzenie w trybie osuszania na około godzinę. Od tego zabiegu minął tydzień i modny zapach znów powrócił. Wczoraj ponownie spryskałem urządzenie, ale dziś już ponownie wyczuwam "modny" zapach.
    Skropliny zostały usunięte podczas pierwszego czyszczenia, śladowe ilości.
    Czy ktoś z was spotkał się z tak uciążliwym problemem?
    Zastanawiam się czy może powinienem zmienić sam preparat, aczkolwiek przyznam, że zdecydowałem się na jego zakup pod wpływem wielu pozytywnych opinii. 🤦‍♂️
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19565926
    kiemot
    Poziom 11  
    A jak pachnie zagrzybiała klima? Miałem napisać ........ i grzybem żebyś zrozumiał? :D
    Edytowałem.[T.M.]
  • REKLAMA
  • #4 19565944
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1047
    A syfon jest w porządku, może zalej wodą?
    Moderowany przez Topolski Mirosław:

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

• #5 19566292
    skryn
    Specjalista AGD
    Ocena: 1009
    Chris_W napisał:
    A syfon jest w porządku, może zalej wodą?

Syfon, to może zalej nie wodą, a wódą, tak, na otrzeźwienie.
    Kto tu daje odpowiedzi...
    Armagedon... :(
    Edytowałem.[T.M.]
  • #6 19571898
    kiemot
    Poziom 11  
    Problem rozwiązany poza serwisem elektroda, bez pomocy wirtualnych pomocników i dobrych rad typu: "zalej syfon wodą".

Opinia użytkownika:
    ==========
    Temat rozpoczęty, OK. Ale w dobrym tego słowa znaczeniu jeżeli znalazł rozwiązanie to niech się nim podzieli a nie rżenie głupa z ludzi którzy chcieli mu pomóc.
    ==========

To Twoje zdanie. Zbyt dużo roszczeń w twoich słowach, zbyt mało zaangażowania w sensowną pomoc innym. Brzydzę się donosicielstwem, ale u niektórych jak widać obyczaje z poprzedniego ustroju nadal są na porządku dziennym.
  • REKLAMA
  • #7 19572520
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1047
    kiemot napisał:
    Problem rozwiązany poza serwisem elektroda, bez pomocy wirtualnych pomocników i dobrych rad typu: "zalej syfon wodą".

Nie zwróciłem uwagi że chodzi o klimatyzator przenośny - w naściennym to jest podstawowa sprawa sprawdzenie odpływu skroplin - który jest włączony w system kanalizacji i przy pustym syfonie wentylator wysysa zapachy z kanalizacji - wg mnie reagujecie nieco przesadnie ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z przykrym zapachem z klimatyzatora przenośnego Whirlpool PACW29COL, który pojawił się po kilku tygodniach użytkowania, mimo czyszczenia filtra powietrza i parownika biocleanem. Po zastosowaniu środka zapach powrócił, co skłoniło go do poszukiwania pomocy. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie syfonu oraz odpływu skroplin, co może być przyczyną problemu. Użytkownicy wyrazili również frustrację z powodu braku konkretnych rozwiązań i nieprzydatnych rad.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA