logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Działanie firm fotowoltaicznych: naganiacze, stawki, zarobki montażystów i instalatorów

Dobromir pomysłowy 26 Sie 2021 13:01 813 7
REKLAMA
  • #1 19581039
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    Tak od A do Z Ja mam doświadczenie tylko z:
    Dzwoni kilkadziesiąt telefonów od naganiaczy ludzi co to chwytają się każdej pracy siedzącej-nic nie robiącej- jakie mają stawki za złowienie klienta?
    Nie pomagają prośby, później groźby. Że też firmy się nie boja ? Np. Słoneczny dzień.pl A cha mają siedzibę w Zepter Business Centre więc MML? Więc dlatego natarczywi.
    To ile dostaną od firmy naprawdę zakładającą instalację . Ile przy tym zarabiają montażyści a ile instalatorzy?
    Nigdy na moją prośbę że proszę sms wysłać mail czy link nie było odzewu , dlaczego?
    Czy tak ciężko zdobyć klienta na zbudowanie takiej instalacji?
  • REKLAMA
  • #2 19581168
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1109
    Na dzień dobry poinformuj że rozmowa jest nagrywana. Skąd mają dane osobowe (numer telefonu i lokalizację). Skutkuje.
  • REKLAMA
  • #3 19581203
    KonradGatek
    Poziom 30  
    Ocena: 743
    Dobromir pomysłowy napisał:
    Ile przy tym zarabiają

Na szczęście zarobki w Polandii są tajne. Dzięki temu nie wiesz ile zarabia kolega zza biurka i ten, co go widzisz raz na miesiąc. Tak w ogóle, to nieładnie się interesować, gdzie pracuje i ile zarabia żona/córka/syn znanego posła. A potem wnikać, czy ma adekwatne ku temu wykształcenie i umiejętności.
    Najważniejsza jest uczciwość. I jak nie wiesz, to znaczy że jest uczciwie i sprawiedliwie.
    Poczytaj grupy na FB z fotowoltaniką.
  • REKLAMA
  • #4 19582050
    gmacko
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    A dlaczego zarobki są tajne? Są tajne jeżeli podpisana umowa to określa, że nie można ich udostępniać. Jeżeli w umowie o pracę nic nie ma, to możesz sobie mówić komu chcesz ile zarabiasz w danej firmie. Firma może mieć o to pretensje, jeżeli się dowie, ale raczej odpowiedzialność karna Ci nie grozi.

Nagrywaj rozmowę, uprzedź, że nagrywasz i zapytaj jaka firmę reprezentuje rozmówca. Jeżeli telefony będą się powtarzać, mozesz zrobić zgłoszenie do prokuratury o nękanie, na co są odpowiednie paragrafy.
  • #5 19582268
    MichałS
    Poziom 35  
    Ocena: 676
    Nie mieszałbym wszystkich do jednego worka. Dobrym wyznacznikiem jest data rozpoczęcia działalności w branży PV. Firmy które powstały przed 2019 (i przetrwały do dzisiaj) mają instalacje działające wg. oczekiwań.
  • #6 19582576
    KonradGatek
    Poziom 30  
    Ocena: 743
    gmacko napisał:
    Firma może mieć o to pretensje, jeżeli się dowie, ale raczej odpowiedzialność karna Ci nie grozi

Ujawnił Pan ważne dane firmowe, naraził Pan na wielkie szkody firmę. Teraz inni chcą podwyżkę.
    Nie martw się, za prowizję prawnik powie wszystko.
  • #7 19612551
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    KonradGatek napisał:
    Dobromir pomysłowy napisał:
    Ile przy tym zarabiają

Na szczęście zarobki w Polandii są tajne. Dzięki temu nie wiesz ile
    Ale nie czytasz całego mojego tematu A pytałem w kontekście Natarczywości nic nie robiących dzwoniących. Czy tak mało mają zleceń montażyści ? Na pewno olbrzymie zyski i odpalają za zdobycie klienta - i to mnie bardzo interesuje ile! Więc dlatego są b.natarczywi. I nic ich nie powstrzyma:( Tak też dalej pytałem:
    To ile dostaną od firmy naprawdę zakładającą instalację . Ile przy tym zarabiają montażyści a ile instalatorzy?
    Kolego KonradGatek cytujesz poprzednika ale nie całą wypowiedź a to zmienia całkowicie sens ! Pomijam że nie na temat
  • REKLAMA
  • #8 19612605
    marekj31
    Poziom 23  
    Ocena: 113
    Dzwoniący jak złapie klienta to wynajmuje firmę do montażu robi jako pośrednik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów związanych z działalnością firm fotowoltaicznych, w tym natarczywości naganiaczy, wynagrodzeń montażystów i instalatorów oraz sposobów pozyskiwania klientów. Użytkownicy poruszają kwestie dotyczące tajności zarobków w branży, a także praktyk nagrywania rozmów z naganiaczami. Wskazują na różnice w jakości usług między nowymi a dłużej działającymi firmami. Zauważają, że naganiacze często działają jako pośrednicy, wynajmując firmy do montażu instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA