logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buczenie podczas odsłuchu na amplitunerze i wieży stereo - przyczyna brak uziemienia?

kamilek101 02 Paź 2021 22:32 333 3
REKLAMA
  • #1 19637408
    kamilek101
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam borykam się z problemem iż, podczas odsłuchu na dwóch sprzętach audio które posiadam co jakiś czas występuje buczenie czy to przy słuchania radia, czy też z komputera przez aux'a. Mimo tego że posiadam nową instalację elektryczną, nie mam zrobionego uziemienia, przypuszczam że tutaj może być problem. Do czasu wykonania takowego uziemienia myślałem nad zakupem separatorów galwanicznych. Dodam jeszcze że posiadam multiswitch'a 9/8, do tego jest antena naziemna, radiowa oraz sumator sygnałów radiowo-telewizyjnych (do dvbt jest zwykły zasilacz [najzwyklejszy za 10 zł]). Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 19637444
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1841
    Przeczytaj coś napisał i powiedz jak ktokolwiek miałby ci pomóc na podstawie takiego opisu i takich danych?...
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 19637456
    kamilek101
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    po odłączeniu anteny od gniazda problem znika
  • #4 19637550
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 735
    kamilek101 napisał:
    Witam borykam się z problemem iż, podczas odsłuchu na dwóch sprzętach audio które posiadam co jakiś czas występuje buczenie czy to przy słuchania radia, czy też z komputera przez aux'a. Mimo tego że posiadam nową instalację elektryczną, nie mam zrobionego uziemienia, przypuszczam że tutaj może być problem. Do czasu wykonania takowego uziemienia myślałem nad zakupem separatorów galwanicznych. Dodam jeszcze że posiadam multiswitch'a 9/8, do tego jest antena naziemna, radiowa oraz sumator sygnałów radiowo-telewizyjnych (do dvbt jest zwykły zasilacz [najzwyklejszy za 10 zł]). Proszę o pomoc

W zasilaczu wymień kondensator filtrujący zapewne jest tam 220µF/16v na 470µF/25va nawet 35V. Powinien się zmieścić w obudowie .
REKLAMA