Pojechałem do kolegi autkiem Peugeot 206, 1,9D, rocznik 2003 i wróciłem do domku, ale widziałem, że już słabo odpalał, słaby akumulator, autem mało jeździłem w ciagu 2 miesięcy - 4 razy.
Zatem wziąłem akumulator do domu i podładowałem (stan był prawie w całości rozładowany), a diesel potrzebuje mocy.
Po włożeniu naładowanego akumulatora - prąd jest w aucie, przekręcam kluczyk w stacyjce, ale autko mi nie chce odpalić i nie wiem czemu - zostaje ostatnie kręcenie gdzie odpala rozrusznik i leci prąd na świece. Myślę, że to przekaźnik pompki paliwa, bo nie słyszę charakterystycznego tykania przy rozruchu, albo bezpiecznik rozwaliło mi, może ktoś pomoże.
Gdzie znajduje się w tym modelu ten przekaźnik?
Sprawdzić bezpieczniki?
Zacząć sprawdzanie? Bezpieczniki?
Jeśli tak, to który, proszę wskazać gdzie go szukać, w skrzynce obok akumulatora czy pod kierownicą?
Załączam zdjęcie z tego co mi pokazują kontrolki by było łatwiej.
1 zdjecie nr 182004 2 zdjecie 182010 3 zdjecie 182023 i 4 zdjecie 182048
Po włożeniu naładowanego akumulatora - prąd jest w aucie, przekręcam kluczyk w stacyjce, ale autko mi nie chce odpalić i nie wiem czemu - zostaje ostatnie kręcenie gdzie odpala rozrusznik i leci prąd na świece. Myślę, że to przekaźnik pompki paliwa, bo nie słyszę charakterystycznego tykania przy rozruchu, albo bezpiecznik rozwaliło mi, może ktoś pomoże.
Gdzie znajduje się w tym modelu ten przekaźnik?
Sprawdzić bezpieczniki?
Zacząć sprawdzanie? Bezpieczniki?
Jeśli tak, to który, proszę wskazać gdzie go szukać, w skrzynce obok akumulatora czy pod kierownicą?
Załączam zdjęcie z tego co mi pokazują kontrolki by było łatwiej.
1 zdjecie nr 182004 2 zdjecie 182010 3 zdjecie 182023 i 4 zdjecie 182048