logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana półosi, teraz stuka na skręconych kołach.

DIMON1 03 Lis 2021 10:18 1296 5
REKLAMA
  • #1 19687935
    DIMON1
    Poziom 9  
    Wymienili mi półoś od strony kierowcy a A6 C5, razem z przegubami.
    Od tamtej pory na pełnym skręcie w lewo, mam bicie w kole, tak jak bym miał banie na oponie.
    Mechanik twierdzi, że nie da się tego zrobić źle i każe nie skręcać na maxa kołami, eh.
    Jeden gość od A4 mówił, że miał podobnie, tylko coś dołem do góry mu założyli. Niestety nie dowiedziałem się co.
    Czy może być za krótka półoś? Lub uszkodzili przegub?
    Ma ktoś jakieś doświadczenie?
  • REKLAMA
  • #2 19687996
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2027
    DIMON1 napisał:
    Mechanik twierdzi, że nie da się tego zrobić źle i każe nie skręcać na maxa kołami, eh.
    Pisząc wprost: ...albo lepiej nie, ponieważ tu to prawda potrafi nie przejść. Zmień mechanika, a od tego żądaj rachunku, a następnie zwrotu kosztów. Może kupił złą półoś (zła długość), może krzyżak w skrzyni jest zużyty - tak, czy inaczej, ryzykujesz awarią.
  • REKLAMA
  • #3 19688035
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6391
    Jak z używki to h... wie co tam jest i w jakim stanie.
  • REKLAMA
  • #4 19688623
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 19715826
    DIMON1
    Poziom 9  
    Niby części dobrane w sklepie po nr. VIN był na to paragon.
    Dziwi mnie że żaden mechanik z którym o tym gadałem nie ma pojęcia co jest nie tak. Auto robili goście co pracują w serwisie autobusów a już nie zajmują sie osobówkami. Typ mówił ze stara półoś miała inną ilość zębów i zamówili taką jak powinno być. Dziwna sprawa. Na tej nowej taki efekt :/ wcześniej było dobrze.
    Może to ten krzyżak, ja obstawiam za krótką półoś. Auto sprzedałem i już nie wnikam.
  • #6 19716109
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2027
    Zdarza się. VIN to jedna sprawa, a faktycznie zamontowane (najczęściej wymienione podcasts poprzednich napraw), części to druga sprawa.
REKLAMA