logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lokalizator GPS Teltonika FM1100 | Jak namierzyć urządzenie i skonfigurować kartę SIM?

Filip444 04 Gru 2021 20:57 681 5
REKLAMA
  • #1 19744892
    Filip444
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    Cześć, mam problem z lokalizatorem GPS, znalazłem go w warsztacie i działa, włożyłem do niego kartę podobną do karty od telefonu (Od routera) i włożyłem ją w gps i dwie diody się świecą na zielono czyli dobrze, ale teraz muszę go jakoś namierzać. Ale nie wiem jak. Dlatego proszę o pomoc co muszę zrobić aby go namierzyć itd? Teltonika FM1100
  • REKLAMA
  • #2 19745782
    kaczmi
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    witam

miałem to cudo w firmowym samochodzie. pytanie czy możesz się na niego zalogować. jeżeli jest on własnością firmy która oferuje usługi śledzenia pojazdu to ma wgrany ich soft lub modyfikacje. w takim przypadku nie zrobisz z tym sprzętem nic.
  • REKLAMA
  • #3 19747510
    Filip444
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    kaczmi napisał:
    witam

miałem to cudo w firmowym samochodzie. pytanie czy możesz się na niego zalogować. jeżeli jest on własnością firmy która oferuje usługi śledzenia pojazdu to ma wgrany ich soft lub modyfikacje. w takim przypadku nie zrobisz z tym sprzętem nic.

Wiesz może jak by to sprawdzić? Dostałem ten GPS tak na prawdę od wuja podpiąłem pod akumulator i działał, ale teraz nie wiem jak to wszystko ogarnąć, no zacząłbym od sprawdzenia czy da się zalogować i czy ma jakiś soft, co mam zrobić?
  • REKLAMA
  • #4 19747582
    kaczmi
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    witam

musisz pokombinować załączam instrukcje. bawiłem się tym ze 2 lata temu teraz dostałem abaxa.
    Załączniki:
    • FM1100 User Manual v5.17.pdf (3.93 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 19817393
    *jasko*
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Filip444 napisał:
    Cześć, mam problem z lokalizatorem GPS, znalazłem go w warsztacie i działa, włożyłem do niego kartę podobną do karty od telefonu (Od routera) i włożyłem ją w gps i dwie diody się świecą na zielono czyli dobrze, ale teraz muszę go jakoś namierzać. Ale nie wiem jak. Dlatego proszę o pomoc co muszę zrobić aby go namierzyć itd? Teltonika FM1100

Wyślij na numer GSM karty którą włożyłeś SMS " getver" (<spacja><spacja>getver) jeżeli urządzenie odpowie to znaczy że nie ma ustawionego loginu i hasła SMS i możesz mieć dostęp do ustawień. W odpowiedzi getver powinieneś otrzymać wersję firmware zainstalowaną w urządzeniu oraz IMEI
REKLAMA