logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Konfiguracja routera TP-Link Archer C6 jako repeteara.

123frytki2021 05 Gru 2021 20:34 5679 2
REKLAMA
  • #1 19746773
    123frytki2021
    Poziom 4  
    Ocena: 10
    Witam,
    Mam w domu dwa routery. Jeden na poddaszu i jeden na parterze. Podłączyłem od anteny radiowej wtyczkę RJ-45 do gniazda "Internet" routera na poddaszu i z gniazda "Lan1" tegoż routera podłączyłem się do gniazda "Internet" routera na parterze. Internet działa cacy, wszędzie w całym domu jest tylko że są teraz jakby dwie różne sieci i trzeba się przelogowywać, jedna sieć z pierwszego routera i druga z routera na parterze a ja chciałbym aby była jedna ta sama nazwa sieci do dwóch routerów czyli aby użyć ten router na parterze jako punkt dostępu do sieci nadawanej przez router na poddaszu. Poradziłby ktoś jak skonfigurować ze sobą te dwa urządzenia? Jakie adresy ip nadać itp.?
  • REKLAMA
  • #3 19756978
    123frytki2021
    Poziom 4  
    Ocena: 10
    Dziękuję za link który pomógł mi rozwiązać problem. Sieć postawiona, teraz dwa routery nadają tę samą jedną nazwę sieci, sygnał w całym domu na full. Pozdrawiam.

Dodano po 7 [minuty]:

Routery połączone kablem z portu LAN głównego routera do portu LAN dodatkowego routera. Adres głównego routera 192.168.0.1 i adres routera który ma pełnić funkcję AccesPointa 192.168.0.250, muszą być w tej samej sieci. Wyłączony DHCP na drugim dodatkowym routerze w zakładce "Network-->DHCP Server". Na obu routerach w zakładce Wirelless muszą być ustawione te same nazwy sieci i takie same hasła.
REKLAMA