Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Diagnostyka błędów kontrolki stop i sygnału dźwiękowego w Renault Premium 450 DXI 2009r

cistomtranskon 12 Dec 2021 14:35 1593 6
  • Helpful post
    darfur5
    Level 34  
    1Sprężarka nie wyłącza się przez długi czas. Ubytki w układzie pneumatycznym , wymień osuszacz. .2/ czujnik prędkości koła oś 2 prawy; Zbyt doża przerwa między kołem polaryzacyjnym a czujnikiem. 3/ sprawdź przewody między ciągnikiem a naczepą bo masz zwarcie do (+).4/ usterka spowodowana wcześniejszymi błędami. Jak naprawisz te wcześniejsze to ta zniknie.
    cistomtranskon
    Level 2  
    Dziękuję bardzo za odpowiedź wszystko się zgadza, usterki zostały usunięte i po dwóch dniach wyświetlił się komunikat po angielsku :zatrzymać auto za dwie godziny. Co to takiego może być?
    darfur5
    Level 34  
    cistomtranskon wrote:
    Co to takiego może być?
    Sczytaj kody bo to jedyny sposób aby Ci pomóc.
    darfur5
    Level 34  
    1,2/ W dalszym ciągu masz coś nie tak z zaworem APM ,osuszaczem, sprężarką lub z ubytkami powietrza w ciągniku albo naczepie. Sprężarka nie osiąga ciśnienia 12,5 bara aby mogła się wyłączyć więc pewnie pracuje non stop. 3,4 / problem z modulatorem oś 2 lewy.
    iWaM
    Level 21  
    Pompuje ci do 12? Bo jeśli nie to z tego co pamiętam w DXI w kompresorze są płytki które przesuwają się i tworzą bypass kiedy nie pompuje, one lubią się zapiekać w mazi. I wtedy nie zamyka całkowicie i słabo pompuje.
    Druga sprawa to rurka od kompresora do APM, lubi się zapychać zaschniętym olejem, ja w dawnych czasach czyściłem to gorącą wodą z kretem, ot, takie domowe sposoby, takie czasy były ;-)