logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki?

psiucha18 22 Gru 2021 08:14 1539 2
REKLAMA
  • #1 19776441
    psiucha18
    Poziom 2  
    Witam .kupiłem zestaw lampek choinkowych LED które mają sekwencje różnych trybów migania . I wszystko było by dobrze gdyby nie to że gdy ustawie wybrany tryb migania on świeci tylko gdy jest zasilanie .gdy włączymy drugi raz do prądu dyskoteka leci od nowa . Tak jakby nie miały efektu pamięci. Na forum jest kilka instrukcja jak ominąć to miganie ale niestety nie do mojego typu zasilacza. Proszę o pomoc co trzeba zlutowac popostkowac aby lampki świeciły światłem ciągłym Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? 56692_thumb.jpg[/img][/url] Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? Lampki choinkowe LED: Jak ustawić ciągłe świecenie bez efektu dyskoteki? [img-0] [url=https://obrazki.elektroda.pl/6907154800
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19776482
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1459
    W prosty sposób tego nie zrobisz. W ciągu są dwa łańcuchy podłączone przeciwsobnie, więc aby oba świeciły równocześnie musiałbyś odłączyć wewnętrzny sterownik i podłączyć jakiś prosty generator o częstotliwości kilkudziesięciu lub kilkuset herców i dwóch wyjściach przesuniętych w fazie o 180 stopni (będzie to tylko takie wrażenie, gdyż będą mrugały naprzemiennie).

Druga opcja to kupno zestawu z zasilaczem SELV bez przycisku - wtedy jest tylko jeden tryb, światło stałe.
  • #3 19777414
    psiucha18
    Poziom 2  
    Dzięki za wyjaśnienie muszę odpuścić .w tym roku będzie migało. Za rok kupię taki sam sznur tylko że sterownikiem ciągłego świecenia i najwyżej polącze dwa ze sobą
    Wesołych świąt.
REKLAMA