logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Fiat Stilo 3D 2005 - Ustawianie tulei tylnej belki, strzałki na tulejach

czech22 29 Gru 2021 19:52 1293 3
REKLAMA
  • #1 19788860
    czech22
    Poziom 8  
    Ocena: 31
    Witam. Są różne odpowiedzi i dlatego chcę zapytać na tym forum. Jak ustawić tuleje tylnej belki w samochodzie Stilo 3 D. Na niektórych tulejach są strzałki. Jak powinny być skierowane.
  • REKLAMA
  • #2 19789003
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 933
    czech22 napisał:
    Jak ustawić tuleje tylnej belki w samochodzie Stilo 3 D. Na niektórych tulejach są strzałki. Jak powinny być skierowane

I choć moja odpowiedź nie zabrzmi tak jakby autor tematu chciałby usłyszeć, ustawić tak, czy tak to:
    Prawdopodobnie kręcenie tymi śrubami spowoduje minimalne, minimalny "odjazd tylnych kół lekko w bok (taka mała, malutka kierownica tylnej osi)
    A co za tym idzie, zostanie rozregulowany cały układ jezdny.
    Bo prawdopodobnie osie tych, że śrub mają (jakby to nazwać?)
    Krzywki mimośrodowe, i każdy choć by minimalny obrót takowej śruby o kilka stopni, równał by się przestawieniem układu jezdnego w nie dopuszczalnych granicach.
    Czyli na przykład, Koła z przodu mamy ustawione prosto, a auto aby jechać prosto to kierownicę musimy mieć skręconą delikatnie w jakąś tam stronę. (oczywiście jazda nie na wprost)

Czyli bez zakładu który to specjalizuje się w ustawianiu zbieżności nie obejdzie się.

Bo takowe znaki
    czech22 napisał:
    są strzałki
    to prawdopodobnie tylko tak orientacyjnie są umieszczone.
  • REKLAMA
  • #3 19830800
    czech22
    Poziom 8  
    W samochodach Stilo tylna belka nie ma regulacji. Strzalka, lub wycięcie w tulei ustawia się w kierunku jazdy. Tak zamontowałem.
    Problem rozwiązany.
  • #4 19830803
    czech22
    Poziom 8  
    W samochodach Stilo tylna belka nie ma regulacji. Strzalka, lub wycięcie w tulei ustawia się w kierunku jazdy. Tak zamontowałem.
    Problem rozwiązany.

Dodano po 54 [sekundy]:

Tak jak w poście
REKLAMA