1.Trafił w moje ręce bez pilota. Mam piloty uniwersalne: starszy Emmerson z trzycyfrowymi kodami i nowy Emmerson z czterocyfowymi kodami. Szukanie automatyczne ani wpisywanie kodów nie przynosi efektu.
Czy możliwe jest uszkodzenie odbiornika IR? Czy to się często zdarza?
2. Ponadto nie działa strojenie radia. Wyświetla się tylko FM 87.50 i nie sposób tego zmienić. Przyciski które do tego służą są sprawne, bo działają przy zmianie ścieżek w CD. Gdybym miał pilot może dałoby się stroić?
3. Nie działa też funkcja opisana w instrukcji jako RESET.
4. Czwarta rzecz która nie działała, ale już działa to encoder. Miał uszkodzony ślizgacz, więc go wymieniłem. Piszę o tym, bo może jest jakiś tajemny związek z opisanymi wcześniej usterkami.
Jako starszy pan lubię naprawiać - nie wyrzucać.
Będę wdzięczny za sugestie.
Czy możliwe jest uszkodzenie odbiornika IR? Czy to się często zdarza?
2. Ponadto nie działa strojenie radia. Wyświetla się tylko FM 87.50 i nie sposób tego zmienić. Przyciski które do tego służą są sprawne, bo działają przy zmianie ścieżek w CD. Gdybym miał pilot może dałoby się stroić?
3. Nie działa też funkcja opisana w instrukcji jako RESET.
4. Czwarta rzecz która nie działała, ale już działa to encoder. Miał uszkodzony ślizgacz, więc go wymieniłem. Piszę o tym, bo może jest jakiś tajemny związek z opisanymi wcześniej usterkami.
Jako starszy pan lubię naprawiać - nie wyrzucać.
Będę wdzięczny za sugestie.