logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers Termet mini term: Błąd E9 i 0.3, niskie ciśnienie wody, grzewcze funkcje nieaktywne

kocio345 16 Sty 2022 12:15 2961 2
REKLAMA
  • #1 19823394
    kocio345
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam mam problem. Mianowicie mój pięć grzały kaloryfery ale nie grzał wody w kranach i pod prysznicem pokazując błąd E9 i 0.3.Poczytalem trochę i się dowiedziałem że jest niskie ciśnienie wody. Przez przypadek zamiast dopuścić wody do junkersa to ja spuściłem(nie wiele) . Od tamtego momentu Junkers nie reaguje na nic, i ciągle miga E9. Dopuszczałem wody do momentu aż zawór bezpieczeństwa sam nie będzie odprowadzał nadmiar wody i dalej nic. Co robić Junkers Termet mini term: Błąd E9 i 0.3, niskie ciśnienie wody, grzewcze funkcje nieaktywne Junkers Termet mini term: Błąd E9 i 0.3, niskie ciśnienie wody, grzewcze funkcje nieaktywne
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19823523
    Przemko21
    Poziom 27  
    Ocena: 307
    Masz gdzieś zamontowany manometr na instalacji CO? Niskie ciśnienie to niskie ciśnienie. Trzeba dobić do wartości 1.2 bara na zimnym kotle. Po tym resetujesz błąd i powinno działać. Chyba, że dobiłeś za dużo i czujnik też się załączył (nie miałem takiego przypadku) - ewentualnie spróbuj upuścić.

Kod błędu E9:
    Opis: Ciśnienie wody grzewczej w piecyku przekroczyło dopuszczalne zakresy.
    Przyczyny: Brak wody w kotle, uszkodzony czujnik.
    Rozwiązania: Dopuszczenie wody, wymiana czujnika ciśnienia.
  • #3 19823539
    kocio345
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Nie mam właśnie żadnego wskaźnika. A co do resetu nie mam pojęcia jak się to robi

Dodano po 15 [minuty]:

Dziękuję problem naprawiony zresetowałem i dobiłem wodę.
REKLAMA