logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Europower LEROY SOMER 5,5kV - Europower LEROY SOMER 5,5kV dźwięk i dym

InViTs 29 Sty 2022 18:19 357 1
REKLAMA
  • #1 19851082
    InViTs
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Dzień dobry. Kupiłem agregat, z silnikiem Hondy GX390 i prądnicą LEROY SOMER 5,5kV EUROPOWER Ogólnie wszystko pracuje ok, ale niepokoi mnie trochę hałas, jaki się z niego wydobywa. Ogólnie jest to mój pierwszy agregat i może tak ma chodzić, ale do końca nie wiem. Od strony prądnicy chodzi jakby coś latało w silniku, ale nie zawsze 10 sekund coś lata a 10 sekund cisza, czy te agregaty tak mają? Druga sprawa jest taka, że po nocy jak zapalam, to agregat puszcza dym, dym jest przez jakiś czas może około 10 sek, a później znika. Czy to mogą być uszczelniacze zaworowe? Ogólnie nie wiem, czy jest sens rozkręcać go Znalazłem filmik i stuki są podobne do tego https://www.youtube.com/watch?v=5s9d3nqvtWE
  • REKLAMA
  • #2 19853605
    InViTs
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Ok. Temat kopcenia już znam, Ktoś robił kiedyś jakiś "remont" i nie założył uszczelniacza zaworu wydechowego... Dlatego agregat mocno kopcił po dłuższym postoju. Co do dźwięków jeszcze nie wiem. Tłok był trochę przytarty, wymieniam tłok wraz z korbowodem i pierścieniami na oryginał, do tego wjadą nowe łożyska wału i zobaczę wtedy.
REKLAMA