logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nadać priorytet ruchowi WWW nad P2P na Windows XP?

securite 04 Lis 2005 22:56 903 3
REKLAMA
  • #1 1955988
    securite
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    komputer stacjonarny,WinXP Prof+SP2,net przez radiówkę(prywatna sieć,przydzielone porty na p2p,używam głównie DC++ i GokaDCek)
    po otwarciu któregoś z programów p2p,nawet jak nic nie zasysam strasznie zwalnia mi www.(admin nie widzi potrzeby wprowadzania pirwszeństra www. nad p2p na serwerze)
    w jaki spsób,jakim programem mogę to zrobić u siebie na kompie?
  • REKLAMA
  • #2 1956597
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Moze admin ogranicza ilosc polaczen i przez to po odpaleniu DC ci www slabo chodzi, sprobuj ustawic limit polaczen w DC, u siebie z awiele nei zadzialasz z priorytetami, to admin ma tu pole do popisu, pytanie co i jak ogranicza na routerze. To co u siebi emozesz zrobic to wlasciwie ustawic DC pod katem iloci polaczen, on i tak wskakuje czasem na 80 port www wiec tu kolejkowanie za bardzo nie sprawdza sie dla stron www.
  • REKLAMA
  • #3 1957043
    securite
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    admin nie ogranicza ilości połączeń to wiem napewno
    tak jak pisałem wszystko jedno czy zasysam coś przez DC czy tylko go włączę www strasznie zwalnia,nawet jak jestem sam w sieci,
    jeżeli ograniczę transfer DC++ NetLimiterem nawet do 1KB (up/dl) www zachowuje się identycznie
  • #4 1957207
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    W takim razie wlacz w DC buforowanie , tam jest taki ptaszek do tego , i powinny ci sie poprawic juz
REKLAMA