logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozbudować antenę 5x1 o dodatkowe konwertery? Szukam schematów połączeń

Crazy ahmed 06 Lis 2005 16:46 920 6
REKLAMA
  • #1 1960349
    Crazy ahmed
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    witam, chcę rozbudować antenę o dodatkowe konwentery, szukam różnych schematów jak to podłączyć ale bez powodzenia, wiem że takie są bo kiedyś przypadkowo widziałem takie połączenie. Jak możecie to podajcie mi jakieś linki lub zdjęcia.
  • REKLAMA
  • #2 1960489
    slavko
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Napisz jaki masz dekoder to pomoże przy udzieleniu odpowiedzi.
    Przdewszystkim czy obsługuje DiseqC.
  • REKLAMA
  • #3 1960618
    Crazy ahmed
    Poziom 13  
    tuner ferguson 1118 z softem do sharingu, obecne ustawienie mam hb i astra, DiseqC 1.0 na 4 LNB
  • #4 1961271
    jurgenson
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam!! Chcac dołaczyć wiecej niz 4 konwertery mozesz zastosowac przełacznik sterowany z euro skarta , który umozliwi ci przełaczanie 2 diseq 4x1 , czyli mozesz zamontowac 8 szt konwerterów dokładne opisy znajduja sie na stronie ksw.poz
  • REKLAMA
  • #5 1961291
    slavko
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    To znaczy, że masz jeszcze dwie pozycje wolne w przełączniku DiseqC. Możesz wybrać dwie ciekawe satelity będące w zasięgu "zeza" i odpowiednio to wszystko połączyć. No i oczywiście musisz mieć oddpowiednio wyedytowaną listę.
    Chociaż jak chcesz mieć jeszcze więcej możliwości to zastanów się nad zastosowaniem pozycjonera. Cała orbita należeć będzie do Ciebie. W necie można znaleźć gotowe listy programów dla pozycjonera do tego modelu tunera.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 1961448
    nadir11
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    TUTAJ wejdź później na SAT Info i znajdziesz to co cię interesuje
  • #7 1963388
    Crazy ahmed
    Poziom 13  
    Dzięki chłopaki, o to mi właśnie chodziło :D. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada tuner Ferguson 1118 z oprogramowaniem do sharingu i obsługą DiseqC 1.0 na 4 konwertery (LNB) i chce rozbudować antenę 5x1 o dodatkowe konwertery. W odpowiedzi zasugerowano zastosowanie przełącznika sterowanego z euro skarta, który pozwala na łączenie dwóch przełączników DiseqC 4x1, co umożliwia podłączenie do 8 konwerterów. Dodatkowo wskazano, że w tunerze pozostają wolne pozycje w przełączniku DiseqC, które można wykorzystać do wyboru kolejnych satelitów. Zaproponowano także rozważenie zastosowania pozycjonera satelitarnego, co pozwoli na pełne wykorzystanie orbity satelitarnej. Szczegółowe schematy i opisy dostępne są na stronie ksw.poz oraz w serwisie SAT Info.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA