logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Poszukiwanie spolszczenia do gry Dracula Origin w wersji angielskiej

klaudia30e 16 Mar 2022 01:11 1752 11
REKLAMA
  • #1 19933363
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Posiadam wersję gry Dracula Origin w języku angielskim, choć znam trochę ten język to jednak ta gra posiada taką fabułę że granie w języku polskim by było o wiele bardziej komfortowe. Ma ktoś spolszczenie do tej gry? Byłabym wdzięczna.
  • REKLAMA
  • #2 19933388
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Zarówno na Steam, jak i GOG zaznaczone jest że polskiego dźwięku nie ma, natomiast napisy są.
    Z jakiej dystrybucji posiadasz tą grę?
  • #3 19933624
    klaudia30e
    Poziom 8  
    sylweksylwina napisał:
    Zarówno na Steam, jak i GOG zaznaczone jest że polskiego dźwięku nie ma, natomiast napisy są.
    Z jakiej dystrybucji posiadasz tą grę?

Nie wiem co to za dystrybucja sprawdzę później ale już dawno dostałam tą grę jeszcze na płycie DVD jako prezent i teraz odgrzebałam, gram i ma super klimat, jednak ten klimat psuje to że nie wszystko rozumiem, bo gra ma bardzo rozbudowaną fabułę i zagadki w języku angielskim. Żeby mieć polskie napisy muszę tą grę kupić jeszcze raz na Steam?
  • #4 19934877
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Frogwares czy coś takiego. To jest wersja tylko i wyłącznie w języku angielskim.
  • REKLAMA
  • #5 19934892
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Być może masz grę z dystrybucji innej niż Polska.
    Zapewne spolszczenie nie jest dostępne, wiec zostaje zakup pudełkowej lub cyfrowej wersji gry gdzie dostępne są polskie napisy.
  • #7 19935314
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:

To widziałam dużo wcześniej ale serwis jest nielegalny, a poza tym trzeba płacić za transfer. Nie wiadomo też czy spolszczenie zadziała przy mojej wersji gry, nie ma żadnej gwarancji czy nie wyrzucę kasy w błoto, no ale dzięki za próbę pomocy.
  • #8 19935326
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10433
    Co to niby znaczy, ze "serwis jest nielegalny"? Jak chcesz miec spolszcznie to plac, mozna smsem za 1,23zl to faktycznie majatek... albo sprawdzisz czy dziala albo graj po angielsku i ucz sie jezyka. To stara gra i powinnas sie cieszyc, ze w ogole jest jakies spolszczenie i ze nadal jest dostepne, a nie jeszcze narzekac.
  • REKLAMA
  • #9 19935330
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:
    Co to niby znaczy, ze "serwis jest nielegalny"? Jak chcesz miec spolszcznie to plac, mozna smsem za 1,23zl to faktycznie majatek... albo sprawdzisz czy dziala albo graj po angielsku i ucz sie jezyka. To stara gra i powinnas sie cieszyc, ze w ogole jest jakies spolszczenie i ze nadal jest dostepne, a nie jeszcze narzekac.

Chyba raczej 8 zł za SMS za transfer 2 GB, dają dodatkowo 1 GB.
  • #10 19935342
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10433
    6zl przelewem, to i tak taniej niz lekcje angielskiego ;-)
  • REKLAMA
  • #11 19935354
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Kolobos napisał:
    6zl przelewem, to i tak taniej niz lekcje angielskiego ;-)

W szkole zawsze miałam piątki z angielskiego i nie jestem jakaś totalna "noga" z tego języka, w większości gier nie przeszkadza mi angielski, ale przy tej grze rozumiem jakieś 60% tekstu, mam wrażenie że tracę coś z atmosfery gry nie rozumiejąc wszystkiego na 100%. Cóż... pozostaje kupić wersję gry z polskimi napisami albo spróbować pobrać to spolszczenie, albo grać w j. angielskim
  • #12 19975260
    klaudia30e
    Poziom 8  
    Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje spolszczenia do gry "Dracula Origin" w wersji angielskiej, aby poprawić komfort gry, ponieważ fabuła i zagadki są zbyt skomplikowane w języku angielskim. Odpowiedzi wskazują, że gra nie ma polskiego dźwięku, ale dostępne są napisy w polskim. Użytkownik zastanawia się, czy musi kupić grę ponownie na Steam, aby uzyskać polskie napisy. Pojawiają się sugestie dotyczące legalności źródeł spolszczenia oraz kosztów związanych z ich pozyskaniem. Ostatecznie użytkownik rozważa zakup wersji z polskimi napisami lub pobranie spolszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA