logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pomoc w doborze miernika DVB-T2 Signal WS-6975, ST-5150 lub inne

fotobzyku 18 Mar 2022 19:09 1518 5
REKLAMA
  • #1 19937546
    fotobzyku
    Poziom 25  
    Ocena: 63
    Witam, będę wdzięczny za doradzenie w doborze przyrządu do pomiaru parametrów DVB-T/T2.
    Do tej pory używałem digisat premium DVB Combo Meter, ale zauważyłem że ostatni coś się dzieje z pomiarami, nagle z każdej anteny DVB-T zaczął bardzo zaniżać pomiar, DVB-S działa prawidłowo.
    Zastanawiam się nad zakupem WS-6975 lub ST-5150 firmy Signal (polecane w Dipolu). Oba te przyrządy mają pomiar sygnału w zakresie -35..-79,5dBm, przy moim digisacie miałem pomiar do 100dBuV. Co w przypadku jeżeli sygnał ze wzmacniacza budynkowego jest na wyższym poziomie? Jak sobie z tym poradzić?
    Będę wdzięczny za pomoc w doborze, a może jakiś inny przyrząd polecicie w podobnej cenie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19937777
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19937830
    fotobzyku
    Poziom 25  
    Te podstawowe parametry o których piszesz oba mierniki posiadają. Jestem ciekawy jak z dokładnością pomiarów.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19937938
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 19959786
    fotobzyku
    Poziom 25  
    Dziękuję za opinie.
    Zdecydowałem się na zakup ST-5150.
    Po pierwszych testach jestem zadowolony.
    Instalacja 3 anteny dvb-t + wzmacniacz budynkowy + sat z multiswitch na 24 mieszkania zrobiona, wszystko wyregulowane i działające bez zarzutu. Dzięki za podpowiedź z tłumikami, przydały się już nie tyle by stłumić pomiar ale żeby wyeliminować przesterowanie multiswitch.
    Jeżeli ktoś szuka taniego uniwersalnego przyrządu do anten to z czystym sumieniem można polecić.
    Temat zamkniety
  • #6 19959787
    fotobzyku
    Poziom 25  
    Dziękuję za opinie.
    Zdecydowałem się na zakup ST-5150.
    Po pierwszych testach jestem zadowolony.
    Instalacja 3 anteny dvb-t + wzmacniacz budynkowy + sat z multiswitch na 24 mieszkania zrobiona, wszystko wyregulowane i działające bez zarzutu. Dzięki za podpowiedź z tłumikami, przydały się już nie tyle by stłumić pomiar ale żeby wyeliminować przesterowanie multiswitch.
    Jeżeli ktoś szuka taniego uniwersalnego przyrządu do anten to z czystym sumieniem można polecić.
    Temat zamkniety

Dodano po 48 [sekundy]:

Zamykam, dziękuję.
REKLAMA