logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować ograniczenia P2P na BM500 dla 23 komputerów?

piecia100 08 Lis 2005 07:22 876 3
REKLAMA
  • #1 1964228
    piecia100
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Bardzo prosze o pomoc jak skonfigurowac ograniczanie sciagania na p2p w bm 500, czy kazdy user ma byc osobno skonfigurowany na ograniczenia, gdyz mam 23 kompy podpięte do niego i strasznie zwolnił podejrzewam ze kilka osób zaczeło straszliwie sciagac, Jak poprawnie ustwic ograniczenia, nadmieniam ze mam pasmo dsl 4096kbit/s
  • REKLAMA
  • #2 1964398
    gacek102
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam!
    Myśle,że jak wyłączysz możliwość sciągania programami typu p2p to będziesz miał mały bunt w sieci:cry:.Lepiej jest ustawić łącze każdemu z osobna i będą sciągali pliki z sieci taką prędkością jaką Ty chcesz.Włącz statystyki dla każdego zobaczysz kto i jak wykorzystuje łącze i wtedy będziesz wiedział jak każdemu ustawić qos-y.Oczywiście wyłącz potem statystyki bo to poważnie spowalnia sprzęt.Jeszcze możesz się pobawić priorytetami.Napisz mi jeszcze jaki masz upload maksymalny dla twojego łącza

Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #3 1969627
    piecia100
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    500 kbit/s upload łącza ja nie chce im wyłanczac tylko troszke ograniczyc
  • #4 1970143
    gacek102
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Myślę że jak ustawisz tym co sciągają:

Downstream Bandwidth 800 kbit/s (100kb/s)
    Upstream Bandwidth 120 kbit/s (15kb/s)

to będzie dobrze oczywiście z priorytetem ''Middle'',a tym co używają łącza przeważnie do przeglądania stron WWW ustaw priorytet ''High''.
    Jeśli dalej będą problemy to możesz jeszcze trochę obniżyć,choć możliwości łącza masz ogromne:D.

Pozdrawiam
REKLAMA