logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi A3 8L 1.8T 2001r. - Wymiana licznika Jaeger na VDO.

marcin016 08 Kwi 2022 11:51 7509 6
REKLAMA
  • #1 19969590
    marcin016
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Witam
    Kupiłem sobie używany licznik VDO 8L0920930F z manetkami od fisa, tempomatem i mam te 3 wiązki do tego(niebieska, zielona i tą szarą).
    Mój aktualny licznik to Jaeger:
    Audi A3 8L 1.8T 2001r. - Wymiana licznika Jaeger na VDO.
    Mój licznik rozumiem, że ma immo2 bo nie ma vinu wpisanego w vagu?

Samochód Audi A3 8L 1.8T AUM 2001r.
    Rozumiem, że mam wydobyć PIN tylko tego licznika VDO który kupiłem? Posiadam tylko zwykły kabelek vag kkl i program vag com 409.
    Jakim programem najlepiej wyciągnąć ten PIN licznika?
    Potrzebny będzie też PIN ze starego licznika Jaeger?
    Do tego posiadam 3 kluczyki do zakodowania.
    Ktoś ogarniał temat takiej zmiany w polifcie i mógłby pomóc?
    Licznik rozumiem, że dobry kupiłem?
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19970832
    marcin016
    Poziom 10  
    Tyle pytań zadałem właśnie a dostałem link do jakiegoś tutoriala. Gdzie nie ma odpowiedzi na te wszystkie pytania.
  • REKLAMA
  • #4 19970989
    NIXIE_123
    Poziom 34  
    Ocena: 610
    Dostałeś kompletną procedurę wymiany zegarów łącznie z odnośnikiem do procedury przypisywania kluczy.
    Po odpowiedzi widać że chcesz aby ktoś zrobił to za Ciebie i to za darmo. Nie potrafisz nawet podziękować, toteż jak wydobyć PIN poszukasz sobie sam, podpowiem tylko że w ASO bez problemu uzyskasz taką informację podając nr VIN.
  • REKLAMA
  • #5 19973895
    marcin016
    Poziom 10  
    Oczywiście dziękuję bardzo za link. Nie chcę żeby ktoś robił to za mnie.
    Szukam tylko jakiś instrukcji jak to ogarnąć.
    Głównie chodzi mi o to czy licznik który posiadam to immo2 czy immo3. A w zakładce extra jak widać na screenie pokazuje xxxxxxxxx.
    Czy potrzebny jest pin ze starego licznika czy wystarczy sobie sczytać pin z nowego tylko?
    No i czy licznik który kupiłem z numerem VDO 8L0920930F będzie pasował bez problemu.
    Mam manetki do tego (obsługa licznika i tempomatem), szara wiązka też.
  • #6 20462203
    pawelch1992
    Poziom 10  
    Witam, mam pytanie. Audi a3 8L to rocznik 2002, wymieniłem zegary JAEGER na VDO oba full fis. Na starych na fisie była wyświetlana informacja z radia jaka stacja itd. Na liczniku VDO niestety to nie działa. Wie ktoś co trzeba zrobić? Znalazłem jakieś tematy o podciągnięciu kabelków od pinów can L i can H, ale niestety tematy już stare nie wczytują się żadne zdjęcia. Ale skoro na starych zegarach działało to chyba piny powinny być wpięte?
  • #7 21005513
    marcin016
    Poziom 10  
    Licznik wymieniony na VDO. PIN z licznika Jaeger szczytał mi gość co robi takie sprawy. PIN z licznika VDO szczytałem sobie już sam bez problemu.
    4 kluczyki zakodowane VAGiem i wszystko śmiga.
    Temat można zamknąć.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik wymienia licznik w Audi A3 8L 1.8T z Jaeger na VDO 8L0920930F, posiadając manetki do obsługi FIS i tempomatu oraz trzy wiązki (niebieską, zieloną i szarą). Zastanawia się nad kwestią immo2 i immo3 oraz potrzebą wydobycia PIN z nowego licznika. Otrzymuje linki do procedur wymiany zegarów i przypisywania kluczy, ale poszukuje bardziej szczegółowych instrukcji. Inny użytkownik zgłasza problem z brakiem wyświetlania informacji o radiu na nowym liczniku VDO. Ostatecznie, użytkownik potwierdza, że PIN z licznika Jaeger został odczytany przez specjalistę, a PIN z VDO udało mu się wydobyć samodzielnie. Kluczyki zostały zakodowane, a wymiana zakończona sukcesem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA