logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opel Astra H 1,7 cdti 2012r - Uszkodzony czujnik temperatury spalin

zenonwujkow 13 Maj 2022 14:39 3483 3
REKLAMA
  • #1 20017789
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    Mam uszkodzony pierwszy czujnik(patrząc od silnika) temperatury spalin.Chcę go wymienić. Wiązka kabla od czujnika biegnie wzdłuż podwozia i w pewnym momencie ciężko zlokalizować gdzie się wpina. Proszę powiedzcie gdzie ona jest wpięta.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20028380
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Bez kanału nie było możliwości wymiany. Wymieniłem czujnik i auto jakby odżyło. I przestroga dla laików jak ja. Sprawdzajcie regularnie DPF i czujnik temperatury. Ale róbcie to u naprawdę fachowców. Ja wpakowałem 1600 zł w swoją astrę u pseudo mechaników i auto nie jeździło. Wymieniali mi wtryski regulowali co się dało . Dopiero elektryk wykrył uszkodzenie czujnika temperatury spalin ,który był odpowiedzialny między innymi za prawidłowe wypalanie DPF.
  • #4 20028385
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Bez kanału nie było możliwości wymiany. Wymieniłem czujnik i auto jakby odżyło. I przestroga dla laików jak ja. Sprawdzajcie regularnie DPF i czujnik temperatury. Ale róbcie to u naprawdę fachowców. Ja wpakowałem 1600 zł w swoją astrę u pseudo mechaników i auto nie jeździło. Wymieniali mi wtryski regulowali co się dało . Dopiero elektryk wykrył uszkodzenie czujnika temperatury spalin ,który był odpowiedzialny między innymi za prawidłowe wypalanie DPF.

Dodano po 2 [minuty]:

Wymieniłem czujnik temperatury spalin, skasowałem błędy.
REKLAMA