logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 405 1.6 88r. Poszukuje opisu wskażników tablicy.

ozarys 09 Lis 2005 21:28 4698 3
REKLAMA
  • #1 1968911
    ozarys
    Poziom 12  
    ----------http://ozaryspeugeot.w.interia.pl/peugeot.htm-------------
    Po pierwsze mam problem z odpaleniem zimnego silnika chodzi mi oto że kręcę rozrusznikiem samochód odpala jak spuszczę nogę z gazu to się zadławi i zgaśnie jeżeli w miarę szybko nacisnę gaz lekko to chodzi pochodzi około 20sekund i mogę jechać. Ssanie się wyłączy i mam około 600o obrotów na minutę a po pół godzinie jazdy mam już 1000-1200 tak jakby ssanie się załączyło na nowo a do tego wszystkiego po drugie zapala mi się jakaś kontrolka której nie znam może ktoś będzie w stanie mi coś doradzić albo ma ktoś opis wskaźników.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2000715
    nickiel
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    W tym modelu wskaźniki są podobne jak we wszystkich wózkach , takie ciut inne to : kontrolki zużycia klocków ham. - to takie kółeczko z kreskami po bokach tak jak polożone są szczęki hamulcowe coś takiego - (O) tylko nawiasy są liniami przerywanymi... i kontrolka niskiego stanu płynu w chłodnicy - kapelusik z dwiema falami pod spodem
  • REKLAMA
  • #3 2003193
    ozarys
    Poziom 12  
    nickiel napisał:
    W tym modelu wskaźniki są podobne jak we wszystkich wózkach , takie ciut inne to : kontrolki zużycia klocków ham. - to takie kółeczko z kreskami po bokach tak jak polożone są szczęki hamulcowe coś takiego - (O) tylko nawiasy są liniami przerywanymi... i kontrolka niskiego stanu płynu w chłodnicy - kapelusik z dwiema falami pod spodem

kapelusik z dwiema falami pod spodem to taki znak ale płyn wymieniałem u mechanika jest ok musze sprawdzić czujnik pewnie się psuje wielkie dzięki za pomoc.
  • #4 6889683
    Misiek17l
    Poziom 1  
    w peugot 405 zapalila mi sie kontrolka w lewym górnym rogu nad wskaznikiem temp. i nie wiem co ona oznacza. prosze o pomoc jak najszybciej.
REKLAMA