logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 309 1.6 LPG Autronic - Jak zmniejszyć spalanie i ustabilizować obroty?

psuja 10 Lis 2005 10:54 1635 1
REKLAMA
  • #1 1969981
    psuja
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Wiam!
    Moje auto to Peugeot 309 1,6 monowtrysk.
    Niedawno zagazowałem autko. Pali mi przy "jeździe emeryta" 11L LPG!!!
    Nie wiem co jest nie tak
    Przedtem miałem problemy z szarpaniem, ale okazało sie ze powodem były kable WN oraz swiece. Oczywiście jedne i drugie wymienałem.
    Problmy ustąpiły. Ale autko pali nadal sakramenckie ilości gazu. Jak zmniejszyc spalanie ? W załaczniku dodaję moje ustawienia Autronica.
    Nie wiem jeszcze dlaczego ale podczas pracy na biegu jałowym (LPG) - praca silnika jest nierówna. Na Pb jest wszystko O.K. Przypuszczam ze jest to kwestia ustawien. Ustawiłem w autronicu typ jazdy ekonomiczny ale chyba za wiele nie dało. Nie odczuwam zadnej różnicy w mocy miedzy LPG a Pb.
    Co zrobić zeby ustabilizowały sie wolne obroty oraz zeby zmniejszyło sie chociaż troszke spalanie? Licze sie ze spadkiem mocy...
    Pozdrawiam
    Jacek
    Załączniki:
    • p309.rar (158 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1970965
    biada111
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    chodzi nierówno na wolnych obrotach ponieważ dostaje za dużo gazu wkrec go na 3000rmp i przykrec gaz NP:na parowniku aż obroty zaczną spadać jak spadną odkreć ok 0,5 obrotu i powinno byc ok jezeli nie ma opcji krecic parownikiem wyjm silnik krokowy i wstaw śrubę w jego miejsce skręć gaz do momentu az zacznie równo chodzić lub zgasnie jesli zgasnie to to nie wina gazu a raczei miksera lub innych elementów ale dużo by pisać
REKLAMA