Witam mam problem z telwizją naziemną po zmianie standardu, mianowicie wcześniej odbierałem bez problemu programy z MUX 1,2,3, po zmianie standardu zakupiłem dekoder dvbt2 Manta DVBT015 podpinam pod tą samą instalacje antenową i nic 0% jakości sygnału i 8 % poziomu sygnału wcześniej było ok. 90% poziomu i jakości sygnału. I się zaczyna przestawianie anteny, wymiana zasilacza, w końcu udało mi się złapać MUX 1,2,3 ale nie na długo, działało normalnie przez 2 godz, nic nie zmieniałem już po tych właśnie 2 godz sygnał sam z siebie zanikł z Ok. 80 % do 8%, teraz nie jestem w stanie ustawić czegokolwiek, wymieniłem też antenę i nic to nie dało, było jeszcze gorzej, w sklepie dowiedziałem się że moja stara antena jest jedną z najlepszych dostępnych i wystarczająca na odległość w jakiej znajduje się od nadajnika (Ok.25km) co ciekawe podłączyłem kabel antenowy z powrotem do tv działającego tylko w starym standardzie i MUX 3 nadawany w dvbt działa idealnie 90% siły i jakości sygnału , na dekoderze ten sam MUX ma 8% Siły sygnału i 0% jakości, udałem się z dekoderem do sklepu a tam wszystko działa bez zarzutów po sprawdzeniu. Teraz już nie wiem co mam robić i szukam porady.