logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dodawanie nowych pilotów FAAC XT-4 do odbiornika 787828 z napędem 740 bez utraty starych

pekinos91 08 Cze 2022 12:53 2172 3
REKLAMA
  • #1 20052584
    pekinos91
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.

Na placu który wynająłem jest brama z napędem FAAC 740 i odbiornikiem FAAC model: 787828. Do niego przejąłem 5 pilotów FAAC XT-4.
    Kupiłem kolejne piloty XT-4 i chciałem je dodać do pamięci poprzez przycisk kanału 1 na odbiorniku.
    Kiedy dodałem 2 nowe piloty to zaczęły działać, ale przestały działać wszystkie "stare" piloty. Przy dodawaniu któregoś "starszego", zaczynały działać wszystkie "stare" piloty a nowe przestały.
    Spróbowałem zresetować pamięć kanału 1 (sprawdziłem, że jeden z pilotów które działały przed chwilą przestał działać). Podpiąłem jeden ze "starych" pilotów i wszystkie stare zaczęły działać bez ich dodania.
    Próbowałem nauki nowych pilotów z każdym ze starszych i też nie dało rady.
    Proszę o wskazówki co mogę zrobić w takiej sytuacji.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20052724
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 20053109
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3614
    Kol.przedmówca ma rację ale forum jest po to, aby pomagać.
    Jeśli autor ma piloty SLH, to dopisujesz jednego pilota do odbiornika bramy, a następne "klonujesz" od tego dopisanego. Wszystko powinno być w instrukcjach pilotów, które są w ich blistrach.
  • #4 20053220
    PROXIMA sj

Specjalista - Sterowniki Radiowe
    Ocena: 220
    Może się przyda...
    https://www.youtube.com/watch?v=ceCo_bZKfUs
    Pozdrawiam
    PROXIMILIAN
    Załączniki:
    • faac-xt2-xt4-868slhlr-instrukcja-programowania.pdf (927.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    PROXIMAsj
    Polna 23A, Toruń, 87-100 | Strona WWW: www.proxima.pl
REKLAMA