logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czarny ekran po zalogowaniu na Windows 10: Ryzen 3 2200G, GTX 1050, 8GB RAM, MSI B350M

Pawcio15 20 Cze 2022 16:13 393 7
REKLAMA
  • #1 20068542
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Ocena: 29
    Witam.
    Mam problem z komputerem, zaniosłem do serwisu ale rozłożyli ręce. Podejrzewam że dzieci tam robią jak rozkładają ręce, ale mianowicie. Po wpisaniu hasła mam cały czas czarny ekran i tak przez 10,15, 20 minut nawet do godziny potem normalnie jest już pulpit widać.
    Dane techniczne komputera
    Procesor Rayzen 3 2200g
    Karta graficzna: Nivida GeForce GTX 1050
    Ram: 8GB
    System: Windows 10 Home
    Płyta główna: MSI B350M PRO-VD PLUS AM4 Mainboard
    Zasilacz 600W
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20068654
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Właśnie nie pamiętam już, to mi się stało 2 miesiące temu, ale komputer oddałem miesiąc temu do serwisu i trzymali go 2 tygodnie. A jeżeli po aktualizacji to jakoś to wszytko da się naprawić bez usuwania plików i wgrywania windowsa?
  • #4 20068691
    qs300
    Poziom 33  
    Ocena: 361
    Jeśli to się stało po aktualizacji, to należy odinstalować ostatnie aktualizacje i wszystko wróci do normy.
  • REKLAMA
  • #5 20068793
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Mozna tez przywrocic system do stanu fabrycznego z zachowaniem danych.
  • REKLAMA
  • #6 20069330
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 749
    Warto też sprawdzić smart dysku.
  • #7 20070116
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Odinstalowałem aktualizacje z ostatnich 2 miesięcy i ponownie kompa uruchomiłem tylko pisało że przygotowanie aktualizacji, no ale uruchomiłem go i dalej czarny ekran.

Dodano po 4 [minuty]:

Czekam jak się uruchomi i sprawdzę Smart dysku jeszcze.

Dodano po 22 [minuty]:

Zrobiłem Smart pisze że dobry jest dysk co jest system. Na YT są jakieś poradniki żeby się tego pozbyć ale to działają jednorazowo a ja nie będę przy każdym włączeniu tego robił. Nie wiem co pozostaje jeszcze do zrobienia oprócz wgrania od nowa systemu

Dodano po 9 [minuty]:

I tam na YT pokazują że jak jest czarny ekran żeby uruchomić menedżer zadań i wpisać explorer.exe tylko że u nich na YT po wpisaniu tej komendy odrazu działa ekran a u mnie to czekam i czekam bez wpisywania i z wpisywaniem tyle samo czasu czekam jak się pulpit pokaże
  • #8 20071491
    Pawcio15
    Poziom 4  
    Usunąłem wszystkie pliki i od nowa wgrałem system całkiem od zera. Śmiga jest git

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z czarnym ekranem po zalogowaniu do systemu Windows 10 na komputerze z procesorem Ryzen 3 2200G, kartą graficzną GTX 1050, 8GB RAM i płytą główną MSI B350M. Po wpisaniu hasła ekran pozostaje czarny przez długi czas, co skłoniło go do oddania komputera do serwisu, który nie był w stanie zidentyfikować problemu. Użytkownik rozważał, czy problem mógł wystąpić po aktualizacji systemu. W odpowiedziach zasugerowano odinstalowanie ostatnich aktualizacji, przywrócenie systemu do stanu fabrycznego z zachowaniem danych oraz sprawdzenie stanu dysku twardego. Po kilku próbach, w tym uruchomieniu menedżera zadań i wpisaniu komendy explorer.exe, użytkownik zdecydował się na całkowite wgranie systemu od nowa, co ostatecznie rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA