logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prośba o podpowiedź przy wyborze sprzętu do monitoringu

kislaw 07 Lip 2022 10:57 351 5
  • #1 20091680
    kislaw
    Poziom 10  
    Witam.
    Chciałbym prosi o poradę. Potrzebuję założyć kamery na ogródku działkowym i jako laik w tym temacie nie wiem jaki sprzęt wybrać.
    4 kamery na rogach domku (po kablu nie wifi) i ponieważ w okresie zimowym nikogo tam nie będzie to obraz musiałby być wysłany (internet GSM) i zapisywany w innym miejscu.
    Nie mam wielkich funduszy, myślałem o kamerach: Kamera IP tubowa IPC-HFW1431S-0280B-S4 Dahua 4 Mpx, nie wiem za to jaki sprzęt do rejestrowania nagrań.
    Jeśli miałby ktoś czas i chęć aby podpowiedzieć mi to będę bardzo wdzięczny.
  • #2 20091696
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2097
    kislaw napisał:
    Nie mam wielkich funduszy,

Określ się dokładniej z funduszami.
  • #3 20091975
    Alpha
    Poziom 26  
    Ocena: 459
    Jeśli budżet niewielki, to taniej wyjdzie analog (TVI/CVI/AHD) niż IP. I chyba rozejrzałbym się za gotowym zestawem oferowanym czy to w Eltrox, czy na portalu aukcyjnym.
  • #4 20092635
    kislaw
    Poziom 10  
    gradek83: Dziękuję za zainteresowanie, mam w budżecie 3000 do 3500. Dlatego wybrałem tanie kamery bo zdaję sobie sprawę że oprócz rejestratora bedą potrzebne urządzenia do wysyłania i odbierania sygnału oraz internet mobilny. W razie potrzeby najpierw zainstalowałbym kamery i rejestrator na miejscu a powiedzmy za miesiąc lub dwa dokupił sprzęt do przesyłania danych i rozbudował system.

Dodano po 52 [minuty]:

Zestawy też są mile widziane jak dla mnie.
    Na przykład taki: MONITORING WIFI HIKVISION WIFIKIT-D4-4CH i 2 pytania. Czy takie kamery można podłączyć kablem? Oraz czy dobrze to sobie poukładałem: kamery po skrętce do switcha, switch pod router i wysyłam dane?
  • #5 20092947
    Alpha
    Poziom 26  
    Ocena: 459
    Skoro nie zamierzasz wykorzystać połączeń wifi, to wybierz inny zestaw. Tych typowo przewodowych też znajdziesz bardzo wiele.
    I zanim zapytasz, wykaż trochę własnej inwencji: znajdź modele kamer jakie zastosowano w tym zestawie, a nie każ nam tego robić (bo na pierwszy rzut oka ja tej informacji w opisie nie widzę). Wtedy łatwiej nam będzie Ci pomóc.
    Powodzenia.
  • #6 20093508
    kislaw
    Poziom 10  
    Masz rację. Poczytam najpierw, najwyżej dopytam a nie wszystko od was.
REKLAMA