Witam wszystkich grupowiczow mam problem z automatyczną skrzynią biegów pacjent Renault Clio 2 2002.. po dolaniu oleju zgłupiał i biegi mu się przemieszały..Wsteczny jest,do przodu nir jedzie...może ktoś z was miał ten sam problem ???? Pomóżcie proszę..kody błędów
Myślisz że to rozwiąże cały problem..jak dzisiaj sprawdzałem to wszystkie biegi wchodzi na wsteczny bieg..ja nie wiem co się odwaliło.zapene moja wina..nie chcę się pozbywać tego samochodu bo uwielbiam nim jeździć..i tak za dużo pieniędzy w Niego wsadziłem..Każdy mi mówi że już mogę go na złom oddać..ale się nie poddaję
Robiłem taka usterkę w aucie konkubiny mojego brata. Też renault tylko Megane z podobnego rocznika. Musiałem dobry 1 km na wstecznym wracać. Tylko wsteczny brak jazdy przód. Brak błędów czy kontrolki awarii skrzyni. Na forum użytkownik Romuald -f jest specjalista od automatów - pewnie więcej podpowie.
✨ Użytkownik zgłasza problem z automatyczną skrzynią biegów w Renault Clio 2 z 2002 roku, która po dolaniu oleju zaczęła działać nieprawidłowo, z biegami przemieszczeniem się. Wsteczny bieg działa, ale nie można jechać do przodu. Użytkownicy sugerują, że może to być spowodowane pęknięciem taśmy hamulca w skrzyni biegów, co wymaga demontażu i naprawy. Inny użytkownik wspomina o podobnym problemie w Renault Megane, gdzie również wystąpił brak jazdy do przodu. Użytkownik poszukuje dalszych wskazówek i pomocy w rozwiązaniu problemu. Wygenerowane przez model językowy.