logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Clio 2 2002: Problem z przemieszanymi biegami po dolaniu oleju do skrzyni

Talan35 15 Lip 2022 10:40 927 6
REKLAMA
  • #1 20102431
    Talan35
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich grupowiczow mam problem z automatyczną skrzynią biegów pacjent Renault Clio 2 2002.. po dolaniu oleju zgłupiał i biegi mu się przemieszały..Wsteczny jest,do przodu nir jedzie...może ktoś z was miał ten sam problem ???? Pomóżcie proszę..kody błędów Renault Clio 2 2002: Problem z przemieszanymi biegami po dolaniu oleju do skrzyni
  • REKLAMA
  • #2 20103250
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4206
    Skrzynia dp0 lub podobnie? Czy to typowy automat czy pół automatyczna robót?
  • REKLAMA
  • #3 20103254
    Talan35
    Poziom 6  
    Normalny automat tak mi się wydaję bo parę osób już się pytało..zapytałem zaprzyjaźnionego mechanika potwierdził moja wersję czyli automat

Dodano po 1 [minuty]:

decybel91 napisał:
    Skrzynia dp0 lub podobnie? Czy to typowy automat czy pół automatyczna robót?[/

Tak skrzynia DPO
  • REKLAMA
  • #5 20103261
    Talan35
    Poziom 6  
    Myślisz że to rozwiąże cały problem..jak dzisiaj sprawdzałem to wszystkie biegi wchodzi na wsteczny bieg..ja nie wiem co się odwaliło.zapene moja wina..nie chcę się pozbywać tego samochodu bo uwielbiam nim jeździć..i tak za dużo pieniędzy w Niego wsadziłem..Każdy mi mówi że już mogę go na złom oddać..ale się nie poddaję
  • #6 20103267
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4206
    Robiłem taka usterkę w aucie konkubiny mojego brata. Też renault tylko Megane z podobnego rocznika. Musiałem dobry 1 km na wstecznym wracać. Tylko wsteczny brak jazdy przód. Brak błędów czy kontrolki awarii skrzyni. Na forum użytkownik Romuald -f jest specjalista od automatów - pewnie więcej podpowie.
  • REKLAMA
  • #7 20103273
    Talan35
    Poziom 6  
    Postaram się tego Pana znaleźć ale dziękuję Tobie Bardzo za jakąkolwiek podpowiedz.. dzięki Wielkie..a może masz namiary na tego Pana

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z automatyczną skrzynią biegów w Renault Clio 2 z 2002 roku, która po dolaniu oleju zaczęła działać nieprawidłowo, z biegami przemieszczeniem się. Wsteczny bieg działa, ale nie można jechać do przodu. Użytkownicy sugerują, że może to być spowodowane pęknięciem taśmy hamulca w skrzyni biegów, co wymaga demontażu i naprawy. Inny użytkownik wspomina o podobnym problemie w Renault Megane, gdzie również wystąpił brak jazdy do przodu. Użytkownik poszukuje dalszych wskazówek i pomocy w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA