Córka kupiła meble kuchenne z Ikeii (zabudowa, nie wolnostojące), jest obecnie na etapie skręcania szafek. Rozpakowałem pudełko z oświetleniem i jestem zdegustowany: szyny led (łączone równolegle), zasilacze, przewody połączeniowe, sterownik, piloty i parę jeszcze innych drobiazgów. Nawet montażyści są sceptyczni do tego typu oświetlenia, bo w przypadku uszkodzenia np. szyny led człowiek jest skazany na wyrób jedynie w/w firmy, nie mówiąc już o reszcie "elektroniki"
Trzy piloty do samego oświetlenia blatów kuchennych, jestem tradycjonalistą a nade wszystko praktykiem, czy moglibyście koledzy polecić jakieś normalne (cokolwiek nie znaczy, hehehe ) oświetlenie do tych mebelków. Nie wiem ledowe, halogenowe, może tradycyjne, zwykłe wyłączniki itd. zawieszane pod górnymi szafkami.
Z góry dzięki bardzo za pomoc.
Trzy piloty do samego oświetlenia blatów kuchennych, jestem tradycjonalistą a nade wszystko praktykiem, czy moglibyście koledzy polecić jakieś normalne (cokolwiek nie znaczy, hehehe ) oświetlenie do tych mebelków. Nie wiem ledowe, halogenowe, może tradycyjne, zwykłe wyłączniki itd. zawieszane pod górnymi szafkami.
Z góry dzięki bardzo za pomoc.