logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes ml w164 2008 - Problem z otwarciem auta z pilota

Zakalec199 21 Lip 2022 16:10 3156 4
REKLAMA
  • #1 20110722
    Zakalec199
    Poziom 2  
    Witam. Jestem nowy na forum.
    Mam problem w swoim Mercedesie ml w164 2008. Widziałem już ten temat na forum o Mercedesie GL że auto nie chciało się otworzyć z pilota, ale nie znalazłem odpowiedzi. Problem polega na tym że auto nie chce się otworzyć z pilota i jest to problem randamowy, czasem wszystko działa czasem nie. Z grota idzie otworzyć ale nie na tym polega problem. Z ordy też nie idzie. Grot mam tylko w przednich prawych drzwiach. Zauważyłem że czasem przy otwarciu prawych przednich drzwi nie otwiera się prawe lusterko i niema podświetlenia lusterka ani progu - tak jakby nie widział drzwi. Wymieniłem więc zamek w przednich prawych drzwiach bo myślałem że to krańcówka. Nic nie pomogło. Dzisiaj sprawdziłem moduł SAM z tyłu i pod siedzeniem pasażera z przodu i jest tam sucho, (żadnej wilgoci czy wody) zastanawiam się jeszcze nad wymianą modułu w przednich prawych drzwiach lub modułu w słupku "B" ale nie wiem dokładnie.
    Proszę kolegów o pomoc bo jest to dość dręczący temat.
    Zaznaczę tylko że każdy mechanik mi mówi przyjedź pan podepniemy komputer i zobaczymy, tylko że jak już uda mi się otworzyć auto to problem znika na kilka dni.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20110882
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1153
    Sprawdź bezpieczniki za tym co ci nie działa, lub zasilanie.
  • REKLAMA
  • #3 20111678
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3271
    Zakalec199 napisał:
    mechanik mi mówi przyjedź pan podepniemy komputer

Podłącz pod Star Diagnosis i odczytaj zapisane błędy albo nadal rób tak jak do tej pory i kolejno wymieniaj moduły i w ciemno sprawdzaj całą instalację..
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 20167321
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3620
    A zamyka się każdorazowo?
    Czy jak się nie otwiera, to jest jakakolwiek oznaka życia ze strony auta po naciśnięciu pilota? Np migacze migną?
REKLAMA