logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klimatyzator AirWell DC Inverter GC12DCI - Uruchomienie i przeróbka na pompę ciepła

*BENY* 22 Lip 2022 11:25 867 4
REKLAMA
  • #1 20111760
    *BENY*
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam !! Mam takie pytanko ??? zakupiłem a raczej dostałem za parę groszy klimę zewnętrzną chciałbym ją uruchomić, a jeśli się uda, to spróbować ją przerobić na pompę ciepła a raczej ma to być eksperyment jeżeli coś się zjara to trudno nie szkoda w końcu dostałem za frytki ::P. W wykwalifikowanych sklepach za pompę ciepła wołają takie pieniądze że buty spadają po prostu na razie mnie nie stać na nówkę, mam piec na eco groszek z drugiej strony jak piec na groszek może być eko?:P Już są problemy z węglem i pewnie lepiej nie będzie więc szukam alternatywy. Jednostka zew. To Airwell DC Inverter GC12DCI. Wew AWSI PNX012 . Klimatyzator z demobilu znajomy wymieniał na multi splita a tego mi oddał , monterzy zdemontowali i pozakręcali zawory rurki odcięli, przytargałem do domu rurki połączyłem i odkręciłem zawory , było słychać jak gaz się uzupełniał w jednostce wew. i w sumie to wszystko :( przewody podłączyłem zgodnie z opisem i schematem jestem elektronikiem więc pomyłka nie wchodzi w grę , zresztą tam są 3 przewody do podłączenia N.L.C Wiadomo NEUTRAL, LIVE,Com.Po podłączeniu do zasilania słychać jak startuje sprężarka , stuka kilkukrotnie zawór i w sumie to wszystko , na jednostce wew. świeci kontrolka Power i można przełączać tryby chłodzenia i grzania w sumie to wszystko z działania :P . Pan "Obelix" z forum trochę mi pomógł ale szukam jeszcze rozwiązania problemu niestartującej jednostki zew. dołączam filmiki . Proszę o rozwikłanie migających kontrolek na Kompie ???? {Kod błędu} Pozdrawiam. I Dziękuje.

PS.wszystkie czujniki zew, jak i wew sprawdzone mają po 10 k ohm czujnik który jest zaraz za wyjściem ze sprężarki wys.ciśnienia ma 2.5 k.

Link do filmu
    https://youtu.be/AGMDd6MsG1U
    https://youtu.be/OK1xe4pzVns
  • REKLAMA
  • #2 20111907
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    Napełniłeś układ czynnikiem? Bez tego to raczej działać nie będzie.
  • REKLAMA
  • #3 20112063
    *BENY*
    Poziom 10  
    badboy84 napisał:
    Napełniłeś układ czynnikiem? Bez tego to raczej działać nie będzie.

Tak jest.
  • REKLAMA
  • #5 20141777
    *BENY*
    Poziom 10  
    Witam
    Nieudało się z klimą temat do zamknięcia dziękuje wszystkim za poświęcony czas.
REKLAMA