logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Thunderbird - pobiera jedną starą wiadomość, żadnych nowszych

Markolf 22 Lip 2022 15:57 867 5
REKLAMA
  • #1 20112122
    Markolf
    Poziom 3  
    Nagle Thunderbird przestał pobierać emaile dla jednej ze skrzynek. Pobiera za każdym razem jedną i tę samą, z przedwczoraj, mimo, że skasowałem ją na serwerze, a prawie 100 nowszych już nie. Outlook nie ma z tym problemu, zasysa wszystko idealnie, również w Thunderbirdzie normalnie działają inne skrzynki na tej samej domenie (prywatnej) i obsługiwane przez tego samego dostawcę.

Odinstalowałem skrzynkę i zainstalowałem ponownie, bez zmian.
    Ma ktoś jakiś pomysł, skąd to się wzięło i co mogłoby pomóc?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20112219
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Sciagnij TB portable i tam sprawdz, jak bedzie ok to pewnie popsuly sie jakies pliki profilu, moze samej skrzynki.
  • REKLAMA
  • #3 20112531
    Markolf
    Poziom 3  
    Dzięki za wiadomość.
    A co to jest TB portable? Gdzie to znaleźć? Nie udało mi się przez przez wyszukiwarkę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20112536
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Google -> Thunderbird portable.
  • REKLAMA
  • #5 20112755
    Markolf
    Poziom 3  
    Ściągnął wszystko.

W takim razie po sugestii, że coś z plikami konta może być nie tak, przyjrzałem się im i okazało się, że z niepojętej przyczyny TB stworzył nowy katalog dla tego konta, z jakimiś jak widać oderwanymi od rzeczywistości danymi. Na szczęście zachował stare, więc po zrobieniu backupu obu podmieniłem nazwę tego starego na tę nowoutworzonego i zadziałało.

Dziękuję i pozdrawiam!
  • #6 20112756
    Markolf
    Poziom 3  
    Ściągnął wszystko.

W takim razie po sugestii, że coś z plikami konta może być nie tak, przyjrzałem się im i okazało się, że z niepojętej przyczyny TB stworzył nowy katalog dla tego konta, z jakimiś jak widać oderwanymi od rzeczywistości danymi. Na szczęście zachował stare, więc po zrobieniu backupu obu podmieniłem nazwę tego starego na tę nowoutworzonego i zadziałało.

Dziękuję i pozdrawiam!

Dodano po 1 [minuty]:

Przyjrzałem się katalogom i plikom profilu i okazało się, że z niepojętej przyczyny TB stworzył nowy katalog dla tego konta, z jakimiś oderwanymi od rzeczywistości danymi. Na szczęście zachował stare, więc po zrobieniu backupu obu podmieniłem nazwę tego starego na tę nowoutworzonego i zadziałało.
REKLAMA