logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thunderbird - brakujące maile, tylko 3 ostatnie dni, 3 skrzynki, porównanie z Outlookem

ratatoska 03 Kwi 2023 18:19 771 3
REKLAMA
  • #1 20523204
    ratatoska
    Poziom 8  
    Witam, mam problem z Thunderbirdem na jednym z komputerów - programu używam od lat i na wielu urządzeniach i pierwszy raz się spotykam z czymś takim, że w odebranych (3 podłączone skrzynki - dotyczy wszystkich) mam maile tylko z 3 ostatnich dni. Mam zainstalowanego także Outlooka i tam są wszystkie wiadomości - w Thunderbirdzie nie. Sprawdziłam wszystkie ustawienia - są dokładnie takie same jak na innych komputerach. Czy ktoś ma pomysł z czego to wynika? Co więcej, na różnych komputerach działają maile z tej samej domeny (różne adresy), więc nie sądzę, żeby problemem były jakieś ustawienia "z góry". Będę wdzięczna za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20523288
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2033
    Podaj więcej danych. POP3 czy IMAP? Jak masz ustawione "Retention Policy"? Jakie ustawienia w sekcji "Synchronization & Storage"?
  • REKLAMA
  • #3 20557226
    ratatoska
    Poziom 8  
    Znajomy informatych stwierdził, że to problem w tym, że skrzynka powinna być ustawiona jako POP3, natomiast była ustawiona jako IMAP - aplikacja BluMail na telefonie niby przeszkadzała, została odpinstalowana, ale problem nie zniknął.
  • #4 20557425
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Przestań słuchać znajomych "informatyków"
    Chcesz pomocy odpowiedź na pytania kolegi @freebsd
    Ja od siebie dodam iż jeśli był IMAP to maile same nie znikną chyba że ktoś je usunie sam.
    POP3 to pobieranie poczty z serwera ale jeśli nie odznaczy się pozostawienia kopii w kliencie poczty to on usunie pobrane maile na serwerze
    Chcesz odzyskac dane - dzwon do hostingu i pros o odzyskanie kopii z przed kilku dni
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA