logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-J35HQ - Odtwarzanie kaset nie działa, przewijanie wolne, po wymianie elektrolitów

Radioamator446 26 Lip 2022 10:53 732 2
REKLAMA
  • #1 20116860
    Radioamator446
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam,
    mam problem z odtwarzaniem kaset w Panasonicu NV-J35 HQ. Po włożeniu kasety i wciśnięciu PLAY widać, że chce naciągnąć taśmę na głowicę, ale nie kończy. Przewijanie działa bez problemu, choć mam wrażenie, że jakby wolniej niż kiedyś to widać na pierwszym filmie z góry jeszcze przed wymianą elektrolitów w zasilaczu.

Wymieniłem wszystkie elektrolity. Teraz szybciej przewija, wyświetlacz jaśniej świeci, ale nadal nie startuje po wciśnięciu PLAY. I tu spojrzenie od dołu.

• REKLAMA
  • #2 20120095
    banmar_2005
    Poziom 31  
    Ocena: 288
    Nie rozwija taśmy do końca i nie będzie rozwijała się ponieważ nie uruchamia się głowica. Przed rozwinięciem całkowicie taśmy powinien się obracać obracać dysk z głowicami. Sprawdź przyczynę dlaczego nie włącza się dysk z głowicami. Może to być przyczyna mechaniczna lub elektroniczna. Najpierw sprawdź przełącznik MODE, Może zbyt luźne są paski. To wszystko do sprawdzenia
  • #3 20120628
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2265
    Zmierz czy zasilacz wystawia poprawne napięcia .
REKLAMA