logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ardo FDP28AX-2H - lodówka gorąca wewnątrz po wymianie termostatu

monikaprzez 29 Lip 2022 21:44 288 4
REKLAMA
  • #1 20121572
    monikaprzez
    Poziom 3  
    Witam.
    Mam problem z lodówką, a mianowicie gdy ja dziś otworzyłam, buchnęło z niej dosłownie ciepłem jak przy otwarciu piekarnika. Dodam, że wcześniej był problem z chłodzeniem więc został wymieniony termostat. Podziałał parę dni ale mimo wymiany i tak lodówka słabo chłodziła aż w końcu przestała chłodzić całkiem. Dzisiaj chcąc wyjąć resztę rzeczy z lodówki zaznałam szoku bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam żeby w środku lodówki było aż tak gorąco. Co może być tego przyczyną? Podejrzewam że lodówka na śmietnik...
  • REKLAMA
  • #2 20121601
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 880
    Czyli słabemu chłodzeniu winien był termostat?
    A to układ chłodzenie wymagał ingerencji fachowca.
  • REKLAMA
  • #3 20121643
    monikaprzez
    Poziom 3  
    Wtedy bynajmniej się tak nam wydawało że termostat. Próbowaliśmy naprawić na własną rękę ale chyba jednak poszło coś nie tak. Ciekawi mnie właśnie co może być przyczyną że ta lodówka się nagrzała w środku jak piekarnik. I czy wgl opłaca się ją naprawiać czy kupić już nowa
  • REKLAMA
  • #5 20121658
    monikaprzez
    Poziom 3  
    No właśnie praktycznie wcale i dopiero jak się puknęło w pokrętło w środku lodówki od temperatury to się załączał na kilka minut i wyłączał. Sam się nie załączał.
REKLAMA