Witam. Nie wiedziałem, gdzie wkleić ten temat gdyż chodzi o kamere samochodowa - cofania oraz rejestrator samochodowy. Zakupiłem rejestrator samochodowy ale kamera cofania jest strasznie słaba. Chciałbym założyc zamiast niej inna kamere z torem podczerwieni ale taka jak sa normalnie montowane w systemach stacjonarnych. Kiedys kupiłem takie małe kamerki o niezłych parametrach. Sek w tym, że oryginalna kamera posiada okragłe złacze 5-cio pinowe, z którego wychodzi także bezposredni czerwony przewód do podłączenia zasilania 12V z buegu wstecznego samochodu. Wiem, że na tym 5-cio pinowym złączu jest takze inne napięcie 3,3V - 5V chyba do sterowania rejestratora czyli przełączania trybu rejestratora z kamery przedniej na tylną w chwili włączenia biegu wstecznego. Nie chce spalic rejestratora i prosze o pomoc. Może ktos wie jakie sa wyprowadzenia na tym złączu osiowym, pięciopinowym i jak podłączyć zwykła kamerę albo może ktos sie orientuje jakie sa tam wyprowadzenia jesli ja się mylę. Chodzi mi nie o kamerę cofania typową tylko kamerę cofania podłączona do rejestratora a nie do monitorka LCD gdyż tu jest sprawa oczywista. Kamery te najczesciej maja w komplecie przejsciówki na 2 wtyki chinch. Prosze o pomoc.